Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ohain

Direct energie vergelijken in Ohain? Aan de hand van energiehunter.be ontdek je supersnel alle bekende maatschappijen als Engie en Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Ohain voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast vind je op deze pagina bruikbare informatie over topics als bijvoorbeeld gastarieven en slimme thermostaten. Tevens vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Lasne
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,384
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederEngie

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire organisaties in een overzicht
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 295,00.

Probleemloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Ohain?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers beschikbaar in Ohain. Van Lampirus tot aanbieders zoals Watz, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit ogenblik is het aanbod ongeveer 20 providers. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk het net van Sedilec. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas en stroom bedrijven er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ohain is op dit moment? Geef direct de privé gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap meteen over. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Door gebruik te maken van de energievergelijker ontdek je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Ohain, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Met behulp van jouw input in de Energiehunter detecteren jullie eenvoudig een energieovereenkomst dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Ohain

 • Engie: Voor de klein- en grootverbruiker
 • OCTA+: Handige website
 • Lampiris: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • MEGA: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Essent: Handige tips op Lifebyessent.be
 • Eneco: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Luminus: Transparant en eerlijk
 • Elegant: Altijd inzicht in het verbruik
 • Watz: Ook met zonnepanelen
 • Wase Wind: Altijd bereikbaar
 • Comfort Energy: Altijd in jouw buurt
 • Poweo: Handige website

Wat betaal ik voor energie in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas & stroom leveranciers en de energietarieven verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er allerlei beheerders van het net verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder hanteert zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Ohain betreft Sedilec. De prijzen voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Lasne wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Sedilec. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten en cijfers Ohain

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Lasne
 • Populaire CV: Rendamax
 • Aandeel duurzaam: 23,60%
 • Postcode: 1380
 • Mazout verbruik: 2060 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,384
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-ohain

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Begin met de basisinformatie. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Ohain ligt dat gemiddeld op circa 1475 m3 en 3310 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. Al deze zaken beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Rondom abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. Veelal is het verstandig om jaarlijks weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle grote energieleveranciers. Bij alle contracten check je specificaties aangaande soort stroom/gas, looptijd contract, de kostprijs van gas en elektra in Ohain, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de organisatie die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Ga overstappen via internet

  Een passende kortingsactie in het lijstje? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de onderneming. Onder andere www.essent.be en ook www.aspiravi.be. Jouw nieuwe energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Ohain


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €285 voordeel geven. Maar, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Op deze pagina profiteer je van 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: nemen van led verlichting
 • Bespaartip 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Advies 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Bespaartip 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Bespaaradvies 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Ohain. Zodoende ben je het voordeligst uit. Maar, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je wisselen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij de modelovereenkomst. Vaak worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En vaak wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie werkt het zo: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Ohain. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je elk jaar zo’n persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak verwerkt jouw geselecteerde aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en kies de beste leverancier. Denk aan OCTA+, Essent of natuurlijk Eni. Hierna kies je de ingangsdatum van het contract. Jouw betreffende gas en stroom leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van energiehunter.be vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.energypeople.be, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van lage kosten en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Ohain vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Ohain en sluit een goed abonnement af die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Ohain

Bijna alle bedrijven leveren momenteel groene stroom in Ohain. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. De manier waarop groene stroom tot stand komt is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene stroom contract komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval de selectie “Groen uit België”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in Ohain vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de omgeving van de gemeente Lasne zien we steeds meer opdrachten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 1380. In deze omgeving kan je steeds vaker tegen een aantrekkelijke prijs participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Waals Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Integreren van zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk ook Comfort Energy afsluiten.