Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Zétrud-Lumay

Direct energie vergelijken in Zétrud-Lumay? Geholpen door de Energiehunter check je eenvoudig alle verkrijgbare maatschappijen als bijvoorbeeld Engie en Aspiravi. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Zétrud-Lumay de scherpste prijs kan bieden. Daarbij vergaar je via de energievergelijker nuttige info info over onderwerpen als bijv. energiegebruik in de regio en zakelijke energie. Verder bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Jodoigne
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,38
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijvenbij elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 345,00.

Moeiteloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Zétrud-Lumay?

Er zijn erg veel energieleveranciers in Zétrud-Lumay. Dit varieert van Eneco tot Comfort Energy, er zijn opties bij de vleet. In april 2024 kun je kiezen uit circa 25 energie aanbieders. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op de infrastructuur van Sedilec. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke energiemaatschappij er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zétrud-Lumay is op dit moment? Voer hieronderde eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desondanks, energie-organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Aan de hand van de energievergelijker check je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Zétrud-Lumay, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij de keuzevakjes in de tool achterhaal jij moeiteloos een overeenkomst dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Zétrud-Lumay

 • Engie: Overzichtelijke contracten
 • OCTA+: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Lampiris: Goed bereikbare klantendienst
 • MEGA: Een passend contract voor elk huishouden
 • Essent: Transparante prijzen
 • Eneco: Exclusieve kortingen
 • Luminus: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Elegant: Blog met handige bespaartips
 • Watz: Directe en persoonlijke service
 • Wase Wind: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Comfort Energy: Handige website
 • Poweo: Contact via telefoon, mail en social media

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De condities van gas & stroom bedrijven en de energiekosten zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende beheerders verbonden zijn. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Zétrud-Lumay betreft Sedilec. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Jodoigne is de huidige netbeheerder van het aardgas Sedilec. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Cijfers en feiten Zétrud-Lumay

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Jodoigne
 • Populair merk: Nibe
 • Aandeel groen: 23,20%
 • Centrale postcode: 1370
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2020 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,38
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-zetrud-lumay

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Je begint altijd met de basisinformatie. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Zétrud-Lumay gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1455 m3 & 3505 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten bepalen de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake looptijd kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. Normaliter is het slim om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle grote maatschappijen en contracten. Bij alle pakketten check jij informatie over soort energie, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Zétrud-Lumay, en de welkomstbonus. Kies de aanbieder die overeenkomst met jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een geschikte kortingsactie gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de afsluitpagina van de leverancier. Zoals www.lampiris.be + www.energypeople.be. Jouw aanstaande energiemaatschappij regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Zétrud-Lumay


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €255 korting realiseren. Echter, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna bieden wij 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: korter douchen
 • Bezuinigadvies 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Praktisch advies 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Tip 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Advies 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Zétrud-Lumay. Zo ben je het voordeligst uit. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde wisselen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelcontracten. Vaak vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is hoeveel je gaat betalen. En vaak wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie geldt: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met allerlei kortlopende energiecontracten voor Zétrud-Lumay. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je jaarlijks een hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak regelt de toekomstige aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en ga voor de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Onder andere Eneco, ENGIE of Belpower. Tevens kies je het moment waarop het contract ingaat. De geselecteerde gas en stroom aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van energiehunter.be ontdek je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.wasewind.be, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Geholpen door voordelige prijzen en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Zétrud-Lumay vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Zétrud-Lumay en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Zétrud-Lumay

Het merendeel van de energiemaatschappijen verschaffen vandaag de dag groene stroom in Zétrud-Lumay. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer divers. Niet alle groene energie is ook echt groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat maatschappijen 100% transparant zijn? Neem dan zeker voor “Groene energie uit NL”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Zétrud-Lumay vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Jodoigne bestaan er tegenwoordig vele projectenbinnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 1370. In deze regio kan je soms extra voordelig deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Waals Brabant energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Luminus afsluiten.