Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mélin

Meteen energie vergelijken in Mélin? Via de Energiehunter tref je eenvoudig alle beschikbare bedrijven zoals Eneco & Antargaz. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Mélin prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien vind je op onze website uitgebreide info over items als de netbeheerder en vaste of variabele tarieven. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Jodoigne
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,376
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 485,00.

Snel & simpel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Mélin?

Wij zien erg veel energieleveranciers beschikbaar in Mélin. Dat gaat van Essent tot een speler als Mega, de keuze is enorm. Vandaag kun je kiezen uit circa 40 energieleveranciers. Deze werken allemaal op basis van het net van Sedilec. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie kan jij onze energiesimulator gebruiken. Bekijken welke energie-aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mélin is voor jouw situatie? Geef gemakkelijk de gevraagde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Toch, gas & stroom organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Bij een stroom- of gasstoring, dan wil je dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: kijk ook naar service. Onderaan de streep zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Dankzij onze energie check je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Mélin, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v keuzes in de Energiehunter detecteren jullie moeiteloos een abonnement dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Mélin

 • Engie: Online meterstanden doorgeven
 • OCTA+: OCTA + BeOnline
 • Lampiris: Diverse looptijden
 • MEGA: Transparant en eerlijk
 • Essent: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Eneco: Prima klantendienst
 • Luminus: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Elegant: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Watz: Verstand van (duurzame) energie
 • Wase Wind: Ook modelcontracten
 • Comfort Energy: Goede klantenservice
 • Poweo: Vrijblijvend, geen verbrekingskosten

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen mei 2024)

Het aanbod van gas en stroom bedrijven en de tarieven zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er nogal wat beheerders actief zijn. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van het stroom in Mélin is Sedilec. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Jodoigne is de netbeheerder van het gas Sedilec. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Stats & Facts Mélin

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Jodoigne
 • Populair merk: Fasto
 • Aandeel duurzaam: 22,80%
 • Centrale postcode: 1370
 • Mazout consumptie: 1980 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,376
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-melin

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Als eerste je contactgegevens. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Mélin bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1435 m3 en 3485 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Omtrent contractduur zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Gewoonlijk is het een goed idee om elke 12 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Er volgt nu de totaallijst met alle mogelijke aanbieders van energie. Van elk abonnement check jij gegevens over herkomst van stroom en gas, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Mélin, en de welkomstbonus. Kies de maatschappij die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een passende kortingsactie tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van het bedrijf. O.a. www.luminus.be en www.eneco.be. Jouw toekomstige energie-aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Mélin


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €325 besparen. Maar, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Hieronder vind je 5 concrete tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktische tip 1: neem een waterbespaarder
 • Bespaartip 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Tip 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Praktische tip 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Bezuinigtip 5: combineer verschillende kleuren was

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Onze specialisten vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Mélin. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Maar, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen overstappen van leverancier, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je 2 opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen het modelcontract. Normaliter worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En daarnaast ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld is de stelregel: contracten met een lange looptijd kunnen qua prijs niet concurreren met allerlei kortlopende energiecontracten voor Mélin. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij elke 12 maanden een dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans verzorgt jouw gekozen aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en ga voor de goedkoopste energieaanbieder. Onder andere Luminus, Essent of natuurlijk Watz. Daarna bepaal je de ingangsdatum van het contract. De betreffende energie-aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door de Energiehunter ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.belpower.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels goedkope prijzen en goede welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Mélin vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Mélin en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Mélin

De meeste energiemaatschappijen bieden op dit moment groene stroom in Mélin. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wijkt nogal af. Niet ieder “groene energie” contract komt 100% groen tot stand. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan het filter “Groene stroom uit België”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Mélin vergelijken, tegen de laagste prijs.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Jodoigne onderscheiden we diverse opdrachten rondom duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 1370. In deze buurt kan je wellicht relatief goedkoop meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Waals Brabant helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Het huis isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Check de Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk details over Engie afsluiten.