Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Jauchelette

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Jauchelette? Door gebruik te maken van onze website ontdek je supersnel alle verkrijgbare aanbieders als OCTA+ & Aspiravi. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Jauchelette de laagste prijs biedt. Verder lees je op deze website belangrijke informatie over topics als energiebelastingen en handige bespaartips. Tevens bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Jodoigne
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,373
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende organisaties in een overzicht
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Besparing loopt op tot € 335,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Jauchelette?

We zien flink wat energieleveranciers actief in Jauchelette. Dat gaat van Eneco tot Watz, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 30 organisaties. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Sedilec. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario bieden wij de energiesimulator. Achterhalen welke gas & stroom organisaties in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Jauchelette is voor jouw situatie? Geef hieronderde gevraagde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap meteen over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, gas & stroom leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Bij een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Door gebruik te maken van de vergelijkingstool bekijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Jauchelette, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! D.m.v de keuzevakjes in de prijzenvergelijker detecteer jij probleemloos een abonnement dat naadloos aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Jauchelette

 • Engie: Transparante prijzen
 • OCTA+: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Lampiris: Zelf verbruik in de gaten houden
 • MEGA: Goed bereikbare klantendienst
 • Essent: Een passend contract voor elk huishouden
 • Eneco: Verschillende termijnen
 • Luminus: Meerdere contracten
 • Elegant: Inzicht in energiegebruik
 • Watz: Diverse looptijden
 • Wase Wind: Zes verschillende windparken
 • Comfort Energy: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Poweo: Online meterstanden doorgeven

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen juni 2024)

De producten van leveranciers en de vergoedingen zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er allerlei netbeheerders service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder hanteert weer andere tarieven voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Jauchelette betreft Sedilec. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Jodoigne is de aardgas netbeheerder Sedilec. Bij problemen met het gas wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Jauchelette

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Jodoigne
 • Populair merk: Cenvax
 • Groene energie: 22,50%
 • Postcodegebied: 1370
 • Verbruik stookolie: 1950 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,373
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-jauchelette

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Dit zijn gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Jauchelette bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1420 m3 en 3470 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. Deze aspecten beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande prijs zekerheden zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Meestal is het slim om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat daarna komt is een tabel met alle beschikbare leveranciers en contracten. Van ieder pakket zie jij voorwaarden als herkomst van stroom en gas, type contract, de kostprijs van gas en elektra in Jauchelette, en de overstapbonus. Selecteer de leverancier die overeenkomst met jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie actie tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van de aanbieder. O.a. www.lampiris.be en ook www.eneco.be. De betreffende maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Jauchelette


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan in sommige gevallen wel €345 opleveren. Daarentegen, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Hieronder vind je vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: kies voor vloerverwarming
 • Praktische tip 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Bespaaradvies 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Bespaaradvies 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Praktische tip 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Jauchelette. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Alleen, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men switchen, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen de looptijd van het contract. In algemene zin worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En eventueel ontvang je ook wel een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Jauchelette. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Toch, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij jaarlijks een persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken regelt de geselecteerde gas en stroom leverancier de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en neem een beschikbare aanbieder. Bijv. OCTA+, Essent of natuurlijk Wase Wind. Hierna bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). De aanstaande energieleverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Dankzij www.energiehunter.be check je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.energie2030.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van goedkope tarieven en flinke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Jauchelette vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Jauchelette en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Jauchelette

De meeste bedrijven ondersteunen inmiddels groene stroom in Jauchelette. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet alle “groene energie” draagt terecht die naam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat maatschappijen een groene strategie voeren? Ga dan voor uiteraard voor “Groene stroom uit België”. Hier kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Jauchelette vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Jodoigne zijn er nogal wat initiatievenmet doelstellingen voor duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1370. Als inwoner van deze plaats kan je wellicht zeer betaalbaar bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Waals Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler voor warm water
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En ook belangrijk: minder energie verbruiken! Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk ook Elegant abonnement.