Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Jodoigne-Souveraine

Direct energie vergelijken in Jodoigne-Souveraine? Via deze website ontdek je snel en simpel alle grote leveranciers als Mega & Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Jodoigne-Souveraine de laagste prijs hanteert. Daarbij tref je op deze pagina belangrijke informatie over zaken als verschillende aanbieders en zakelijke energie. Verder verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Jodoigne
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,374
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote providers onder elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 270,00.

Zonder problemen overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Jodoigne-Souveraine?

We zien nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Jodoigne-Souveraine. Van Lampirus tot aan Ecopower, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag de dag zijn het zo’n 30 bedrijven. Deze energieleveranciers gebruiken allen het netwerk van Sedilec. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Bekijken welke gas en stroom leveranciers je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Jodoigne-Souveraine is die past bij jouw verbruik? Vul snel de gevraagde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, gas & stroom bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Via onze energie ontdek je vlug de goedkoopste energieleverancier van Jodoigne-Souveraine, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Dankzij de keuzevakjes in de tool achterhaal je verrassend eenvoudig een abonnement dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Jodoigne-Souveraine

 • Engie: ENGIE Electrabel Carplug Home
 • OCTA+: Ook flexibele prijzen
 • Lampiris: Altijd scherpe acties
 • MEGA: Transparante prijzen
 • Essent: Goede klantenservice
 • Eneco: Verschillende termijnen
 • Luminus: Meerdere contracten
 • Elegant: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Watz: Eigen account
 • Wase Wind: Een open en eerlijke coöperatieve
 • Comfort Energy: Meerdere contracten
 • Poweo: Exclusieve kortingen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van gas en stroom aanbieders en de energietarieven zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er nogal wat netbeheerders werkzaam zijn. Elke beheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Jodoigne-Souveraine heet Sedilec. De tarieven van het netbeheerder zijn weer anders per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Jodoigne wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Sedilec. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Cijfers en feiten Jodoigne-Souveraine

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Jodoigne
 • CV ketel: Chappee
 • Aandeel duurzaam: 22,60%
 • Hoofdpostcode: 1370
 • Verbruik stookolie: 1960 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,374
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-jodoigne-souveraine

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Dit gaat over grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Jodoigne-Souveraine is dat gemiddeld 1425 m3 & 3475 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze aspecten beïnvloeden de energiekosten.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Is dit voor jou om het even? Laat dit dan open. Ten aanzien van prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Doorgaans is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat volgt is de totaallijst met alle interessante leveranciers en contracten. Bij elk contract check je gegevens met betrekking tot type energie, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Jodoigne-Souveraine, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de organisatie die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een interessante prijsaanbieding in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van de energiemaatschappij. O.a. www.energie2030.be + www.comfortenergy.be. Jouw aanstaande aanbieder zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Jodoigne-Souveraine


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €305 besparen. Daartegenover, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna bieden wij 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Praktisch advies 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Advies 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Bespaaradvies 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Praktisch advies 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Jodoigne-Souveraine. Op die manier bespaar je het meeste geld. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, overstappen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Vaak worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En daarnaast krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld geldt in beginsel: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met verscheidene kortlopende energiecontracten voor Jodoigne-Souveraine. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij een abonnement van 1 jaar krijg je alle jaren deze concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken verzorgt de aanstaande leverancier de opzegging van de actuele contracten door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de goedkoopste of meest populaire maatschappij. Bedrijven als Luminus, ENGIE of natuurlijk Poweo. Ook kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Je betreffende energie-organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door energiehunter.be tref je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.comfortenergy.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Aan de hand van goedkope tarieven en hoge welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Jodoigne-Souveraine vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Jodoigne-Souveraine en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Jodoigne-Souveraine

Het gros van de maatschappijen ondersteunen momenteel groene stroom in Jodoigne-Souveraine. Echter is hier veel variatie in mogelijk. Hoe ze de groene stroom inkopen is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk “groene stroom” label komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Gebruik dan zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Jodoigne-Souveraine vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Jodoigne kennen we verscheidene opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 1370. In deze buurt kan je in toenemende mate relatief goedkoop bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Waals Brabant volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen op het dak
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk details over Poweo abonnement.