Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lathuy

Eenvoudig energie vergelijken in Lathuy? Middels www.energiehunter.be vergelijk je supersnel alle relevante maatschappijen als bijv. Eneco & Belpower. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Lathuy prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien vergaar je via onze vergelijker bruikbare informatie over thema’s als energieaansluitingen en verschillende contractsoorten. Daarnaast verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Jodoigne
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,375
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 335,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Lathuy?

We zien enorm veel energieleveranciers in Lathuy. Van Antargaz tot aan Luminus, er zijn opties bij de vleet. Vandaag kan je kiezen uit om en nabij 40 providers. Deze leveranciers gebruiken allen de leidingen van Sedilec. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke leveranciers in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lathuy voor jou is? Voer gelijk jouw eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Maar, energie-aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In een situatie als stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Aan de hand van de vergelijkingstool check je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Lathuy, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. Middels selecties maken in de vergelijkingstool checken jullie verrassend eenvoudig een energieproduct dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Lathuy

 • Engie: Online energiesimulator
 • OCTA+: Online facturen bekijken
 • Lampiris: Je steunt de Belgische economie
 • MEGA: Contact via telefoon, mail en social media
 • Essent: Diverse looptijden
 • Eneco: 260.000 eigen zonnepanelen
 • Luminus: Met praktische energie-bespaartips
 • Elegant: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Watz: Altijd inzicht in het verbruik
 • Wase Wind: Blog met handige bespaartips
 • Comfort Energy: Transparant en eerlijk
 • Poweo: Online prijs berekenen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas en stroom aanbieders en de tarieven wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere beheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder heeft weer andere tarieven voor transport. De huidige elektriciteit netbeheerder in Lathuy heet Sedilec. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Jodoigne valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Sedilec. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Lathuy

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Jodoigne
 • Populair merk: Faber
 • Groene stroom: 22,70%
 • Postcodegebied: 1370
 • Gem. mazout: 1970 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,375
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-lathuy

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van de basisinfo. Dit gaat over omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Lathuy ligt dit gemiddeld op 1430 m3 en 3480 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. De genoemde zaken bepalen het energietarief.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. In de regel is het gunstiger om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat volgt is de totaallijst met alle erkende energie aanbieders. Van alle abonnementen lees jij data als soort stroom/gas, looptijd abonnement, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Lathuy, en nieuwe klanten korting. Selecteer de partij die past bij de opgegeven wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een relevante aanbieder gevonden? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van de leverancier. Bijv. www.essent.be en www.comfortenergy.be. De nieuwe maatschappij regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Lathuy


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €315 opleveren. Evenwel, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Hierna vind je 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaaradvies 1: gebruik alleen A++ producten
 • Bespaartip 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Advies 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Praktische tip 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Praktische tip 5: profiteer van gratis daglicht

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Lathuy. Op die manier bespaar je het meeste geld. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men overstappen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. Normaal kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En als je geluk hebt krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie hanteren we: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Lathuy. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij elke 12 maanden een concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard faciliteert je nieuwe energieleverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en selecteer de goedkoopste of meest populaire partij. Denk aan Luminus, Essent en ook Watz. Tevens bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). De nieuwe organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van www.energiehunter.be tref je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.engie.be, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door voordelige tarieven en intense welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Lathuy vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Lathuy en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Lathuy

Veel maatschappijen verschaffen momenteel groene stroom in Lathuy. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt varieert per leverancier. Niet elk “groene energie” label is ook echt duurzaam. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Gebruik dan een filter voor “Groene stroom uit België”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Lathuy vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Jodoigne zijn er allerlei acties met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 1370. In deze buurt kan je soms relatief goedkoop bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet Waals Brabant de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En ook belangrijk: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bezoek ook Antargaz abonnement.