Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Piétrain

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Piétrain? Aan de hand van de energievergelijker achterhaal je supersnel alle interessante energie aanbieders als Eneco en Poweo. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Piétrain de laagste prijs biedt. Bovendien tref je via de energievergelijker bruikbare informatie over onderwerpen als de netbeheerder en tips om te besparen op energie. Bovendien komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Jodoigne
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,377
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote providers in een overzicht
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Besparingen mogelijk tot wel € 270,00.

Snel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Piétrain?

Er zijn meer en meer energieleveranciers actief in Piétrain. Dat gaat van Antargaz tot aanbieders zoals Ecopower, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit moment zijn het zo’n 25 energie aanbieders. Deze gebruiken allen de leidingen van Sedilec. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context bieden wij de energiesimulator. Uitzoeken welke gas en stroom leveranciers in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Piétrain is? Geef gelijk jouw gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Echter, energiemaatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Door gebruik te maken van de energievergelijker vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Piétrain, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Geholpen door filters in de Energiehunter ontdekt men simpel en snel een energiecontract dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Piétrain

 • Engie: Verschillende termijnen
 • OCTA+: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Lampiris: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • MEGA: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Essent: Goed bereikbare klantendienst
 • Eneco: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Luminus: Online energiesimulator
 • Elegant: Met handige energiesimulator
 • Watz: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Wase Wind: Leverancier van hernieuwbare energie
 • Comfort Energy: Altijd bereikbaar
 • Poweo: Termijnbedrag zelf aanpassen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juni 2024)

De voorwaarden van leveranciers en de tarieven verschillen per regio. Dit komt doordat er diverse beheerders van het net service verlenen. Elke netbeheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van stroom in Piétrain is Sedilec. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Jodoigne valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Sedilec. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Piétrain

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Jodoigne
 • Populaire CV: Ferroli
 • Aandeel groen: 22,90%
 • Centrale postcode: 1370
 • Mazout consumptie: 1990 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,377
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-pietrain

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Dat betreft omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Piétrain gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1440 m3 en 3490 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je opwekt. Dit alles beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Selecteer type energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende prijszekerheid kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. Gewoonlijk is het verstandig om eens per jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle grote energieleveranciers. Van ieder pakket vind je info als soort stroom/gas, contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Piétrain, en nieuwe klanten korting. Selecteer de leverancier die klopt met jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een interessante actie in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van de maatschappij. Dit kan zijn www.engie.be + www.comfortenergy.be. Jouw nieuwe maatschappij neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Piétrain


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €385 bonus betekenen. Desalniettemin, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Via onze hunters vind jij 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: gebruik niet de standby modus
 • Advies 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Bezuinigtip 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Praktisch advies 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Tip 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Piétrain. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, overstappen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelovereenkomsten. Door de bank genomen kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En wellicht krijg je ook nog eens een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland hanteren we: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Piétrain. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij ieder jaar een hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak faciliteert de betreffende gas en stroom organisatie het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en selecteer een beschikbare maatschappij. Zoals OCTA+, ENGIE of Ebem. Ook bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie aanstaande aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van energiehunter.be bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.essent.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij voordelige tarieven en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Piétrain vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Piétrain en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Piétrain

Het gros van de energieleveranciers leveren momenteel groene stroom in Piétrain. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene stroom” contract komt 100% groen tot stand. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat aanbieders een groen beleid hanteren? Gebruik dan een filter voor “100% groene stroom uit BE”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Piétrain vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In het leefgebied van de gemeente Jodoigne bestaan er tegenwoordig verscheidene plannen binnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 1370. In de regio kan je soms relatief goedkoop meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen afzienbare tijd moet Waals Brabant volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Lees verder alles over Essent afsluiten.