Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Saint-Jean-Geest

Snel online energie vergelijken in Saint-Jean-Geest? Met behulp van onze vergelijker check je gemakkelijk alle verkrijgbare maatschappijen als o.a. Engie & Poweo. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Saint-Jean-Geest de laagste prijs biedt. Daarnaast verzamel je op deze website belangrijke informatie over topics als verschillende gasregio’s en verschillende contracttypes. Voorts geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Jodoigne
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,378
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende leveranciersnaast elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Bespaar tot wel € 340,00.

Zonder problemen overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Saint-Jean-Geest?

Er zijn best veel energieleveranciers actief in Saint-Jean-Geest. Van Engie tot een speler als Mega, er zijn meer leveranciers dan ooit. Hedendaags zijn het zo’n 20 providers. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk het net van Sedilec. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Weten welke aanbieders je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Saint-Jean-Geest is in mei 2024? Vul moeiteloos de eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap meteen over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, energieleveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van een gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Geholpen door de energiehunter check je vlug de goedkoopste energieleverancier van Saint-Jean-Geest, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. Aan de hand van selecties in de tarievenvergelijker zoekt men gemakkelijk een energiecontract dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Saint-Jean-Geest

 • Engie: Grip op verbruik en de kosten
 • OCTA+: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Lampiris: Blog met handige bespaartips
 • MEGA: Altijd scherpe acties
 • Essent: Verstand van (duurzame) energie
 • Eneco: Een passend contract voor elk huishouden
 • Luminus: Grip op verbruik en de kosten
 • Elegant: Goed bereikbare klantendienst
 • Watz: Online meterstanden doorgeven
 • Wase Wind: Ook modelcontracten
 • Comfort Energy: Denkt met jou mee over besparen
 • Poweo: Uitstekende klantenservice

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen mei 2024)

De condities van gas en stroom aanbieders en de kosten verschillen per regio. De reden hiervan is dat er veel beheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder heeft weer andere tarieven voor logistiek. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Saint-Jean-Geest is Sedilec. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn niet overal hetzelfde. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Jodoigne valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Sedilec. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Saint-Jean-Geest

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Jodoigne
 • Populaire CV: Intergas
 • Aandeel duurzaam: 23,00%
 • Hoofdpostcode: 1370
 • Mazout consumptie: 2000 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,378
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-saint-jean-geest

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste de standaard informatie. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Saint-Jean-Geest gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1445 m3 en 3495 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. Deze details zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Ten aanzien van abonnementen kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Doorgaans is het slim om ieder jaar een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar een lijst met alle interessante energie aanbieders. Bij elk pakket zie jij data aangaande herkomst van stroom en gas, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Saint-Jean-Geest, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de aanbieder die rijmt met jouw budget.

 5. Ga overstappen via internet

  Een interessante aanbieding gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de aanvraag-pagina van de maatschappij. O.a. www.essent.be en www.belpower.be. De nieuwe energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Saint-Jean-Geest


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan soms wel €395 bonus betekenen. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Op deze pagina tref je 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaartip 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Praktische tip 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Tip 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Tip 4: de gordijnen dicht doen.
 • Bezuinigtip 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Saint-Jean-Geest. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde switchen van aanbieder, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Doorgaans vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En mogelijk beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap is het principe: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Saint-Jean-Geest. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij een jaarcontract ontvang jij elk jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken verwerkt de aankomende leverancier de opzegging van de actuele contracten door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en kies een beschikbare energieaanbieder. Zoals Eneco, Lampiris of natuurlijk Comfort Energy. Vervolgens beslis je over de ingangsdatum van het contract. Je betreffende gas en stroom aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van energiehunter.be vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.aspiravi.be, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Aan de hand van lagere tarieven en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Saint-Jean-Geest vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Saint-Jean-Geest en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Saint-Jean-Geest

Een aanzienlijk deel van de bedrijven bieden onderhand groene stroom in Saint-Jean-Geest. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet alle groene stroom heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Gebruik dan uiteraard voor “Groene Energie uit België”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Saint-Jean-Geest vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Voor inwoners van de gemeente Jodoigne zien we allerlei stappen rondom duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 1370. In deze woonplaats kan je soms tegen een gunstig tarief meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Waals Brabant energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de Belangrijke energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over Eneco afsluiten.