Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Maransart

Snel online energie vergelijken in Maransart? Geholpen door onze website doorzoek je gemakkelijk alle bekende energiebedrijven. Je kunt denken aan OCTA+ & Lampirus. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Maransart het goedkoopste contract aanbiedt. Verder check je op deze website nuttige informatie informatie over items als tarieven en variabele of vaste tarieven. Verder geven we 5 bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Lasne
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,383
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende providers gemakkelijk vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 200,00.

Probleemloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Maransart?

Er zijn flink wat energieleveranciers actief in de regio Maransart. Dat loopt uiteen van Lampirus tot bijvoorbeeld Ecopower, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 20 providers. Deze leveranciers werken uitsluitend met het netwerk van Sedilec. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke gas & stroom organisaties er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Maransart is? Voer gemakkelijk de eigen gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desondanks, gas en stroom organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van een stroomstoring, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Via onze prijzencheck tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Maransart, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van selecties maken in de Energiehunter bekijk je moeiteloos een energieovereenkomst dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Maransart

 • Engie: Met zonnepanelen service
 • OCTA+: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Lampiris: Tot €200 korting
 • MEGA: Exclusieve aanbiedingen
 • Essent: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Eneco: Altijd inzicht in het verbruik
 • Luminus: Inzicht in energiegebruik
 • Elegant: Met praktische energie-bespaartips
 • Watz: Ook met zonnepanelen
 • Wase Wind: Met praktische energie-bespaartips
 • Comfort Energy: Altijd bereikbaar
 • Poweo: Diverse looptijden

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen april 2024)

De pakketten van leveranciers en de kosten zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er veel beheerders actief zijn. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Maransart is Sedilec. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Lasne is de huidige netbeheerder van het aardgas Sedilec. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Cijfers en feiten Maransart

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Lasne
 • Populair merk: Pentec
 • Groene stroom: 23,50%
 • Hoofdpostcode: 1380
 • Verbruik Mazout: 2050 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,383
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-maransart

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Begin met de basisinformatie. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Maransart is het gemiddelde verbruik ong. 1470 m3 + 3305 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles zie je weer terug in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Vaak kan het uit om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle grote aanbieders + contracten. Bij elk pakket tref je specificaties zoals oorsprong energie (groen of grijs), contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Maransart, en de eventuele korting. Kies de maatschappij die in lijn is met de opgegeven wensen.

 5. Stap online over

  Een geldige korting tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van de energiemaatschappij. O.a. www.essent.be en ook www.ecopower.be. Jouw aanstaande energiemaatschappij zet alles netjes voor jou om. Zo ben je zeker van gas en stroom in Maransart


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €395 rendement bieden. Maar, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina check jij 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: kouder douchen
 • Bezuinigtip 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Advies 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Advies 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Advies 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Maransart. Op die manier ben je het voordeligst uit. Maar, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde switchen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelcontracten. Normaliter worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En mogelijk krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap werkt het zo: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Maransart. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij 1 jarige contracten ontvang jij elk jaar deze persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak faciliteert je betreffende aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de beste of voordeligste aanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE en Energy People. Bij de volgende stap selecteer je de ingangsdatum (start levering). Je aanstaande energie-organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van energiehunter.be bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.lampiris.be, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Aan de hand van goedkope tarieven en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Maransart vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Maransart en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Maransart

Veel energieleveranciers leveren onderwijl groene stroom in Maransart. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt loopt zeer uiteen. Niet alle “groene stroom” kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan zeker voor “Groen uit NL”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Maransart vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Lasne zien we verscheidene plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1380. In deze buurt kan je soms extra voordelig deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Waals Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning
 • Huis met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk details over Lampirus afsluiten.