Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lasne-Chapelle-Saint-Lambert

Snel energie vergelijken in Lasne-Chapelle-Saint-Lambert? Aan de hand van de Energiehunter vind je overzichtelijk alle bekende energiebedrijven als o.a. Luminus & Antargaz. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Lasne-Chapelle-Saint-Lambert de beste deal heeft! Daarbij vergaar je op onze website nuttige info info over zaken als bijv. het ideale overstapmoment en concrete energiebespaartips. Voorts geven wij tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Lasne
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,382
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote bedrijven gemakkelijk vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 350,00.

Snel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Lasne-Chapelle-Saint-Lambert?

We zien erg veel energieleveranciers voorhanden in Lasne-Chapelle-Saint-Lambert. Dat gaat van Antargaz tot aanbieders zoals Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 25 organisaties. Zij maken allemaal gebruik van het net van Sedilec. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke gas & stroom bedrijven je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lasne-Chapelle-Saint-Lambert is die past bij jouw verbruik? Vul snel de benodigde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daarentegen, energie-organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Oftewel: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Via onze tarievencheck tref je snel de goedkoopste energieleverancier van Lasne-Chapelle-Saint-Lambert, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Aan de hand van de keuzevakjes in de Energiehunter zoek je zonder problemen een energieovereenkomst dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Lasne-Chapelle-Saint-Lambert

 • Engie: Online energiesimulator
 • OCTA+: Overzichtelijke contracten
 • Lampiris: Met praktische energie-bespaartips
 • MEGA: Alles beheren via de klantzone
 • Essent: Denkt met jou mee over besparen
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Luminus: Ook flexibele prijzen
 • Elegant: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Watz: Online meterstanden doorgeven
 • Wase Wind: Erkende coöperatieve venootschap
 • Comfort Energy: Je staat nooit in de kou!
 • Poweo: Duurzame oplossingen voor jouw woning

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen april 2024)

De producten van maatschappijen en de tarieven kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei beheerders op deze markt werken. Iedere netbeheerder gebruikt eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Lasne-Chapelle-Saint-Lambert heet Sedilec. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn weer anders per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Lasne wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Sedilec. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Lasne-Chapelle-Saint-Lambert

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Lasne
 • CV Merk: Pelgrim
 • Aandeel groen: 23,40%
 • Hoofdpostcode: 1380
 • Verbruik Mazout: 2040 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,382
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-lasne-chapelle-saint-lambert

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Lasne-Chapelle-Saint-Lambert ligt dit gemiddeld op 1465 m3 en 3300 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Laat deze optie achterwege. Omtrent abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Veelal is het gunstiger om ieder jaar een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle mogelijke aanbieders van energie. Van elk pakket tref jij informatie aangaande herkomst van stroom en gas, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Lasne-Chapelle-Saint-Lambert, en de eventuele korting. Selecteer de aanbieder die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een actuele actie beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.engie.be + www.comfortenergy.be. De gekozen energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Lasne-Chapelle-Saint-Lambert


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €275 korting realiseren. Maar, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder profiteer je van 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: let op het energielabel
 • Praktisch advies 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Praktische tip 3: sloffen dragen in huis.
 • Bespaartip 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Praktische tip 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Lasne-Chapelle-Saint-Lambert. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Toch, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men overstappen, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelovereenkomsten. Veelal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En soms krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap geldt: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Lasne-Chapelle-Saint-Lambert. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Echter, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je ieder jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, vaak verwerkt jouw aanstaande energiemaatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor een nieuwe energiemaatschappij. Denk aan Luminus, Lampiris of Belpower. Daarnaast kies je de startdatum van het abonnement. Jullie geselecteerde gas en stroom organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Dankzij de energievergelijker vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.luminus.be, dan zul je zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels lage prijzen en scherpe welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Lasne-Chapelle-Saint-Lambert vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Lasne-Chapelle-Saint-Lambert en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Lasne-Chapelle-Saint-Lambert

Tal van energie aanbieders bieden inmiddels groene stroom in Lasne-Chapelle-Saint-Lambert. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. De oorsprong van deze groene stroom is zeer divers. Niet ieder groene stroom contract kent ook echt een groene bron. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat aanbieders 100% transparant zijn? Gebruik dan uiteraard voor “Groene stroom uit België”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Lasne-Chapelle-Saint-Lambert vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Lasne kennen we steeds meer projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 1380. In deze omgeving kan je in toenemende mate tegen een gunstig tarief meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet Waals Brabant de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Woning met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Watz afsluiten.