Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bierghes

Meteen energie vergelijken in Bierghes? Aan de hand van onze vergelijker vind je supersnel alle bekende energie aanbieders zoals Essent & Comfort Energy. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Bierghes de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast vergaar je op onze website bruikbare info over items als energiebelastingen en vaste of variabele tarieven. Bovendien geven we 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Rebecq
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,396
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 350,00.

Snel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Bierghes?

Er zijn meer en meer energieleveranciers actief in Bierghes. Dat loopt van Poweo tot bijvoorbeeld OCTA+, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit ogenblik heb je de keuze uit zo’n 30 aanbieders. Deze aanbieders lopen allemaal via het netwerk van Sedilec. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke gas en stroom organisaties er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bierghes is voor jouw situatie? Voer gemakkelijk de privé gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, energieleveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: kijk ook naar service. Ten slotte zoekt elke Belg een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Door gebruik te maken van onze tarievencheck check je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Bierghes, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Middels selecties maken in de prijzenvergelijker vinden jullie probleemloos een energiecontract dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Bierghes

 • Engie: Altijd inzicht in het verbruik
 • OCTA+: Transparant en eerlijk
 • Lampiris: Ook met zonnepanelen
 • MEGA: Altijd inzicht in het verbruik
 • Essent: Blog met handige bespaartips
 • Eneco: De strafste service
 • Luminus: Prettige klantendienst
 • Elegant: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Watz: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Wase Wind: Online account
 • Comfort Energy: Online meterstanden doorgeven
 • Poweo: Goed bereikbare klantendienst

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen juni 2024)

De voorwaarden van energieleveranciers en de vergoedingen variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er verschillende netbeheerders op deze markt werken. Iedere beheerder van het net heeft weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder (elektra) in Bierghes betreft Sedilec. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Rebecq wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Sedilec. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Bierghes

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Rebecq
 • CV Merk: Wolf
 • Aandeel groen: 24,80%
 • Postcodegebied: 1430
 • Mazout verbruik: 2180 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,396
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-bierghes

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Natuurlijk de basisinfo. Dat betreft gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Bierghes is dit gemiddeld zo’n 1535 m3 en 3370 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. Deze aspecten hebben effect op de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten aanzien van prijszekerheid kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. In de regel loont het om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat daarna komt is een lijst met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Van ieder pakket lees je voorwaarden met betrekking tot type energie, contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Bierghes, en nieuwe klanten korting. Selecteer de leverancier die matcht met jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een passende korting gecheckt? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de aanbieder. Bijvoorbeeld www.luminus.be of natuurlijk www.ecopower.be. De nieuwe energieonderneming regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Bierghes


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan tot wel €335 korting realiseren. Desondanks, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder tref je 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: isoleer CV-leidingen
 • Bespaaradvies 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Praktische tip 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Praktisch advies 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Bespaaradvies 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Bierghes. Dan ben je het voordeligst uit. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, wisselen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. Normaliter worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En als je geluk hebt krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt werkt het zo: contracten voor 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Bierghes. Bij een contract met een langere looptijd betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elk jaar een concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel faciliteert je nieuwe leverancier de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de beste energieleverancier. Bijv. OCTA+, ENGIE of natuurlijk Poweo. Vervolgens selecteer je de ingangsdatum van het contract. Je geselecteerde gas en stroom organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij deze website tref je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.eneco.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Aan de hand van lagere tarieven en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Bierghes vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Bierghes en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Bierghes

Bijna alle energie aanbieders leveren op dit moment groene stroom in Bierghes. Binnen dit domein kunnen grote verschillen optreden. De afkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet alle “groene energie” is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan uiteraard voor “Groene stroom uit België”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Bierghes vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Rebecq onderscheiden we nogal wat activiteiten binnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 1430. In deze plaats kan je wellicht tegen een gunstig tarief participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. In zo’n 25 jaar moet Waals Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Het huis isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Check ook Comfort Energy overstappen.