Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lillois-Witterzée

Direct energie vergelijken in Lillois-Witterzée? Aan de hand van de Energiehunter tref je snel en simpel alle bekende bedrijven als bijvoorbeeld Essent & Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Lillois-Witterzée het goedkoopste contract aanbiedt. Voorts vergaar je via de energievergelijker uitgebreide info over thema’s als bijvoorbeeld onderwerpenen salderen. Verder geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Braine-L’Alleud
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,395
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvenonder elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Enorme besparingen tot wel € 440,00.

Moeiteloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Lillois-Witterzée?

Er zijn meer en meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Lillois-Witterzée. Dat loopt uiteen van Essent tot aan Comfort Energy, er zijn meer leveranciers dan ooit. Hedendaags heb je de keuze uit zo’n 30 organisaties. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Sedilec. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Ontdekken welke energieleveranciers tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lillois-Witterzée is? Vul snel de privé gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, energie-organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. Geholpen door de vergelijkingstool achterhaal je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Lillois-Witterzée, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van jouw input in onze vergelijker checken jullie zonder problemen een energieproduct dat rijmt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Lillois-Witterzée

 • Engie: Eenvoudig verbruik inzien
 • OCTA+: Verschillende termijnen
 • Lampiris: Transparant en eerlijk
 • MEGA: Snelle inschrijving, in minder dan 5 minuten
 • Essent: Met handige energiesimulator
 • Eneco: Reken jouw energiekoste online uit
 • Luminus: Ketel garantie voor €6,99 per maand
 • Elegant: Simpel en eenvoudig
 • Watz: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Wase Wind: Een open en eerlijke coöperatieve
 • Comfort Energy: Energy+ Mazout
 • Poweo: Online energiesimulator

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De condities van bedrijven en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel netbeheerders actief zijn. Elke beheerder gebruikt eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Lillois-Witterzée heet Sedilec. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn niet overal hetzelfde. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Braine-L’Alleud is de netbeheerder van het gas Sedilec. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Lillois-Witterzée

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,395
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-lillois-witterzee

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Situatieschets

  Je begint altijd met de basisinformatie. Onder andere grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Lillois-Witterzée bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1530 m3 plus 3365 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles dragen bij aan het energietarief.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van abonnementen zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of flexibele model-abonnementen. Vaak is het voordeliger om jaarlijks een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je ziet nu een overzicht met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Van ieder pakket zoek je voorwaarden met betrekking tot type energie, looptijd contract, de kostprijs van gas en elektra in Lillois-Witterzée, en de eventuele korting. Selecteer de aanbieder die klopt met jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante kortingsactie gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van de onderneming. Bijvoorbeeld www.lampiris.be of www.belpower.be. Jouw toekomstige maatschappij zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Lillois-Witterzée


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €380 voordeel geven. Maar, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Op deze pagina check jij 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Bespaartip 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Advies 3: was met waterbesparing
 • Bespaaradvies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Praktische tip 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Lillois-Witterzée. Daarna bespaar je het meeste geld. Belangrijk, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je switchen, en je zult ook geen boete ontvangen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. Normaal kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En tevens krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap geldt: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Lillois-Witterzée. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij elke 12 maanden deze zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel verwerkt je nieuwe gas en stroom maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en ga voor de beste energiemaatschappij. Zoals Eneco, Lampiris of natuurlijk Wase Wind. Vervolgens kies je de startdatum van het abonnement. Je nieuwe energie-organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Via energiehunter.be bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.ebem.be, dan valt al gauw op dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van goedkope prijzen en grote welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Lillois-Witterzée vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Lillois-Witterzée en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Lillois-Witterzée

Een aanzienlijk deel van de organisaties leveren momenteel groene stroom in Lillois-Witterzée. Toch kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De afkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene energie” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat energieleveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan de selectie “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Lillois-Witterzée vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Braine-L’Alleud zien we diverse stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 1428. In deze plaats kan je steeds vaker financieel aantrekkelijk meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Waals Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler aanschaffen
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Bekijk info over Belangrijke energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Lampirus overstappen.