Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Rebecq

Op je gemak energie vergelijken in Rebecq? Middels de Energiehunter doorzoek je gemakkelijk alle verkrijgbare energieleveranciers als o.a. OCTA+ en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Rebecq voor jou de beste prijs heeft. Daarbij tref je op onze website belangrijke informatie over zaken zoals energieaansluitingen en vaste en variabele tarieven. Daarbij komen we met bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Rebecq
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,424
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersvergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Besparingen mogelijk tot wel € 360,00.

Eenvoudig overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Rebecq?

We zien flink wat energieleveranciers in Rebecq. Van Poweo tot OCTA+, de keuze is reusachtig groot. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 40 providers. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Sedilec. Het is vrijwel uitgesloten om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke gas en stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rebecq is in maart 2024? Voer hierna jouw gegevens in, vind de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daarentegen, gas en stroom maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Is er een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen geeft iedereen prioriteit aan een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat snappen wij best! Aan de hand van onze energie achterhaal je snel de goedkoopste energieleverancier van Rebecq, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van filteren in onze vergelijker bekijk je gemakkelijk een energieovereenkomst dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Rebecq

 • Engie: Online energiesimulator
 • OCTA+: Uitstekende klantenservice
 • Lampiris: Producten en diensten voor een beter energiebeheer
 • MEGA: Altijd inzicht in het verbruik
 • Essent: Exclusieve kortingen
 • Eneco: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Luminus: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Watz: Eigen account
 • Wase Wind: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Comfort Energy: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Poweo: Uitstekend bereikbare klantenservice

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van gas en stroom bedrijven en de prijzen variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse netbeheerders service verlenen. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Rebecq is Sedilec. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per woonplaats weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Rebecq valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Sedilec. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Kerngegevens Rebecq

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Rebecq
 • CV ketel: Remeha
 • Aandeel duurzaam: 0,216%
 • Postcodegebied: 1430
 • Gem. mazout: 1860 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,424
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-rebecq

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Rebecq is dit gemiddeld zo’n 1580 m3 plus 3460 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. Deze factoren bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Wat betreft prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. Normaal is het voordeliger om jaarlijks een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle mogelijke energieleveranciers. Bij elk pakket zie jij voorwaarden over soort stroom/gas, contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Rebecq, en nieuwe klanten korting. Kies de aanbieder die aansluit op de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een actuele actie gevonden? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van het bedrijf. Onder andere www.energie2030.be + www.ecopower.be. Jouw nieuwe energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Rebecq


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €305 bonus betekenen. Desalniettemin, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Via de energiehunter tref jij 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Tip 1: een programmeerbare thermostaat
 • Advies 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Bezuinigadvies 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Bespaartip 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Bezuinigadvies 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Rebecq. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je overstappen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? Dan is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. Doorgaans wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En tevens wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie geldt in beginsel: langlopende contracten zijn prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Rebecq. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij jaarlijks deze aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, in de regel regelt je geselecteerde aanbieder het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en kies de goedkoopste energiemaatschappij. Zoals Eneco, Essent en Trevion. Daarnaast beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie toekomstige organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van de Energiehunter bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.ebem.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Aan de hand van goedkope prijzen en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Rebecq vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Rebecq en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Rebecq

Bijna alle bedrijven bieden inmiddels groene stroom in Rebecq. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom is zeer wisselend. Niet elk groene energie label kent ook echt een groene bron. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval de optie “Groene Energie uit België”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Rebecq vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de buurt van de gemeente Rebecq zien we verscheidene projectenmet een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 1430. In deze omgeving kan je steeds vaker zeer betaalbaar meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Waals Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze Vijf praktische bespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk info van Engie abonnement.


Alle plaatsen in deze gemeente