Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Chastre-Villeroux-Blanmont

Op je gemak energie vergelijken in Chastre-Villeroux-Blanmont? Via onze vergelijker doorzoek je probleemloos alle interessante energie aanbieders. Je kunt denken aan Mega en Poweo. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Chastre-Villeroux-Blanmont prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast verzamel je via de Energiehunter nuttige info info over thema’s zoals de netbeheerder en de slimme meter. Ook komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Chastre
Netbeheerder Elektra:Pbe Wallonie
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,402
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle aanbieders vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 235,00.

Zonder problemen overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Chastre-Villeroux-Blanmont?

Er zijn best veel energieleveranciers beschikbaar in Chastre-Villeroux-Blanmont. Dat gaat van Lampirus tot en met Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 20 bedrijven. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op de infrastructuur van Pbe Wallonie. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Bekijken welke gas & stroom aanbieders mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Chastre-Villeroux-Blanmont is? Geef direct de privé gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Desalniettemin, gas en stroom bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van een storing, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Ten slotte wil iedereen een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Dankzij onze energie vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Chastre-Villeroux-Blanmont, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Door middel van jouw input in de tarievenvergelijker ontdek je zonder problemen een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Chastre-Villeroux-Blanmont

 • Engie: Altijd scherpe acties
 • OCTA+: Alles beheren via de klantzone
 • Lampiris: Vijfsterrenservice op maat
 • MEGA: Handige website
 • Essent: Exclusieve aanbiedingen
 • Eneco: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Luminus: Altijd bereikbaar
 • Elegant: Goed bereikbare klantendienst
 • Watz: Ook flexibele prijzen
 • Wase Wind: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Comfort Energy: Eigen account
 • Poweo: Ook modelcontracten

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van bedrijven en de prijzen zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er verschillende netbeheerders werkzaam zijn. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder (elektra) in Chastre-Villeroux-Blanmont heet Pbe Wallonie. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Chastre is de huidige netbeheerder van het aardgas Sedilec. Bij problemen met het gas wordt dit door hen geregeld.

Feiten en cijfers Chastre-Villeroux-Blanmont

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Chastre
 • CV ketel: Brotje
 • Aandeel groen: 25,40%
 • Postcode: 1450
 • Gem. mazout: 2240 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Pbe Wallonie
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,402
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-chastre-villeroux-blanmont

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Chastre-Villeroux-Blanmont bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1565 m3 & 3400 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je panelen opleveren. De genoemde zaken zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Met betrekking tot contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. Meestal is het slim om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle beschikbare energie aanbieders. Bij ieder contract tref jij data zoals herkomst van stroom en gas, duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Chastre-Villeroux-Blanmont, en nieuwe klanten korting. Selecteer de leverancier die klopt met jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een interessante aanbieding gespot? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de website van de onderneming. Zoals www.octaplus.be of www.zeno.be. Jouw nieuwe energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Chastre-Villeroux-Blanmont


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €250 korting realiseren. Maar, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna bekijk jij 5 handige adviezen die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigtip 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Praktisch advies 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bespaartip 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Bespaartip 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Tip 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is het moment om over te stappen? Onze experts vinden: wacht niet langer en ga overstappen in Chastre-Villeroux-Blanmont. Zodoende ben je het voordeligst uit. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je overstappen van aanbieder, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. Door de bank genomen worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En als je geluk hebt is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld werkt het zo: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Chastre-Villeroux-Blanmont. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij ieder jaar een zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk faciliteert de geselecteerde organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en ga voor een beschikbare energieleverancier. Bedrijven als Eneco, Essent of natuurlijk Wase Wind. Hierna bepaal je het moment waarop het contract ingaat. Jouw toekomstige aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Geholpen door www.energiehunter.be ontdek je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.ecopower.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Chastre-Villeroux-Blanmont vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Chastre-Villeroux-Blanmont en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Chastre-Villeroux-Blanmont

Tal van energiemaatschappijen ondersteunen op dit moment groene stroom in Chastre-Villeroux-Blanmont. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De afkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle “groene energie” heeft ook echt een groene oorsprong. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt foutief 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Kies in dat geval uiteraard voor “Groene Energie uit België”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Chastre-Villeroux-Blanmont vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
Rondom de gemeente Chastre zijn er allerlei stappen rondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 1450. In deze omgeving kan je steeds vaker heel gunstig meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet Waals Brabant helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Woning met zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk info van Eneco april 2024.