Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Chastre

Zonder problemen energie vergelijken in Chastre? Dankzij www.energiehunter.be doorzoek je overzichtelijk alle bekende energie aanbieders als Essent en Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Chastre de beste deal heeft! Ook bekijk je op deze pagina belangrijke info over onderwerpen als o.a. het ideale overstapmoment en info over duurzame energie. Tevens komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Chastre
Netbeheerder Elektra:Pbe Wallonie
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,427
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle leveranciersvergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Gemiddelde besparing van € 300,00.

Moeiteloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Chastre?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers actief in de regio Chastre. Dat gaat van Engie tot aanbieders zoals Watz, de keuze is enorm. Vandaag de dag tellen we ruim 20 bedrijven. Zij lopen allemaal via de leidingen van Pbe Wallonie. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke organisaties actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Chastre is voor jouw situatie? Geef vlug de gevraagde gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Maar, gas & stroom maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! D.m.v onze handige vergelijker check je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Chastre, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Met behulp van filteren in de energievergelijker vinden jullie gemakkelijk een contract dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Chastre

 • Engie: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • OCTA+: Reken jouw energiekoste online uit
 • Lampiris: Prima klantendienst
 • MEGA: Eerlijk en transparant
 • Essent: Handige tips op Lifebyessent.be
 • Eneco: Transparant en eerlijk
 • Luminus: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Elegant: Blog met handige bespaartips
 • Watz: Goed bereikbare klantendienst
 • Wase Wind: Denkt met jou mee over besparen
 • Comfort Energy: Tankdiensten als keuring, saneren en plaatsen nieuwe tank
 • Poweo: Eenvoudig verbruik inzien

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

De condities van aanbieders en de kosten wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat beheerders van het net verbonden zijn. Elke beheerder heeft weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Chastre is Pbe Wallonie. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Chastre is de netbeheerder van het gas Sedilec. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Informatie over Chastre

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Chastre
 • Populair merk: Bosch
 • Aandeel groen: 0,219%
 • Hoofdpostcode: 1450
 • Mazout consumptie: 1890 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Pbe Wallonie
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,427
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-chastre

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Chastre ligt dat gemiddeld op circa 1595 m3 en 3475 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Al deze zaken bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Rondom prijs zekerheden kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. Normaal is het voordeliger om jaarlijks een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  In de volgende stap vind je een lijst met alle grote energieleveranciers. Van elk abonnement zoek jij data als herkomst van stroom en gas, soort contract, de prijzen van gas en elektra in Chastre, en de eventuele korting. Selecteer de organisatie die past bij jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire prijsaanbieding beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van de energiemaatschappij. O.a. www.lampiris.be en ook www.antargaz.be. Jouw aanstaande aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Chastre


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €345 winst geven. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters check jij 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktisch advies 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Bezuinigadvies 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Tip 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Advies 4: de gevels isoleren.
 • Praktische tip 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energie-experts vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Chastre. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Toch, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde wisselen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. Veelal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En eventueel wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt is het principe: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Chastre. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je elke 12 maanden deze persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak faciliteert de toekomstige maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en kies een beschikbare energieaanbieder. Bijv. OCTA+, ENGIE en ook Elegant. Bij de volgende stap kies je de ingangsdatum (start levering). Jouw aankomende energieleverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door de Energiehunter vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.energie2030.be, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Super simpel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van goedkope tarieven en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Op basis daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Chastre vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Chastre en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Chastre

Een groot deel van de energieleveranciers leveren momenteel groene stroom in Chastre. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. De afkomst van groene stroom is zeer divers. Niet alle groene energie is ook echt groen. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat maatschappijen 100% transparant zijn? Kies in dat geval zeker voor “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Chastre vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
Rondom de gemeente Chastre kennen we meerdere acties met doelstellingen voor duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 1450. In deze buurt kan je wellicht tegen een gunstig tarief meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet Waals Brabant helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Huis met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler in de woning
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bezoek ook OCTA+ abonnement.


Alle plaatsen in deze gemeente