Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Braine-Le-Château

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Braine-Le-Château? Door gebruik te maken van onze website doorzoek je snel en simpel alle bekende aanbieders zoals Watz en Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Braine-Le-Château voor jou de beste prijs heeft. Verder verzamel je via de energievergelijker belangrijke informatie over onderwerpen zoals energieproblemen en duurzame verwarmingsbronnen. Daarnaast komen we met handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Braine-Le-Château
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,426
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende leveranciersonder elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Enorme besparingen tot wel € 375,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Braine-Le-Château?

We zien opvallend veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Braine-Le-Château. Van Lampirus tot een speler als Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag de dag tellen we ruim 25 organisaties. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op het net van Sedilec. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke organisaties actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Braine-Le-Château is? Vul hierna jouw gegevens in, check het goedkoopste contract, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daarentegen, gas en stroom maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van een gasstoring, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Oftewel: kijk ook naar service. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Middels onze tarievencheck vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Braine-Le-Château, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. Middels selecties maken in onze vergelijker ontdekt men moeiteloos een energieovereenkomst dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Braine-Le-Château

 • Engie: Ook met zonnepanelen
 • OCTA+: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Lampiris: Altijd scherpe acties
 • MEGA: Online account
 • Essent: Duidelijke website
 • Eneco: Goed bereikbare klantendienst
 • Luminus: Leverancier van klimaatneutrale aardgas
 • Elegant: Geen gedoe
 • Watz: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: Eerlijk en transparant
 • Poweo: Eerlijk en transparant

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen mei 2024)

Het aanbod van gas & stroom leveranciers en de vergoedingen verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere beheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent weer andere tarieven voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Braine-Le-Château betreft Sedilec. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Braine-Le-Château wordt transport van het aardgas beheerd door Sedilec. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Braine-Le-Château

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,426
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-braine-le-chateau

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met je contactgegevens. Hiermee bedoelen we gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Braine-Le-Château gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1590 m3 & 3470 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken hebben invloed op de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat dit dan open. Omtrent prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Vaak is het gunstiger om eens per jaar een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle beschikbare energiebedrijven. Van ieder abonnement zie jij data met betrekking tot herkomst van stroom en gas, type contract, de kostprijs van gas en elektra in Braine-Le-Château, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de organisatie die klopt met jouw wensenpakket.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige leverancier gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van de energie-onderneming. Dit kan zijn www.lampiris.be en ook www.energypeople.be. Jouw nieuwe energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Braine-Le-Château


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan tot wel €335 besparen. Desondanks, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand lees je vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Praktisch advies 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Praktisch advies 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Praktisch advies 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: profiteer van gratis daglicht

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen: probeer elke 12 maanden; overstappen in Braine-Le-Château. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen switchen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Normaal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En eventueel beloont de maatschappij jou met een introductiekorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiewereld is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Braine-Le-Château. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desondanks, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij alle jaren zo’n dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel regelt de geselecteerde energie-aanbieder het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en ga voor de voordeligste energieaanbieder. Bedrijven als Luminus, Essent of Eni. Daarna kies je de ingangsdatum (start levering). Je nieuwe leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Middels energiehunter.be vind je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.elegant.be, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Via voordelige prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Braine-Le-Château vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Braine-Le-Château en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Braine-Le-Château

De meeste organisaties verschaffen momenteel groene stroom in Braine-Le-Château. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. De oorsprong van deze groene stroom is zeer wisselend. Niet elk groene stroom label heeft ook echt een groene oorsprong. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat maatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan de optie “Groene Energie uit België”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Braine-Le-Château vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de omgeving van de gemeente Braine-Le-Château onderscheiden we vele activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 1440. In de regio kan je in toenemende mate tegen een gunstig tarief meedoen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen afzienbare tijd moet Waals Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Woning met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk ook Eneco abonnement.


Alle plaatsen in deze gemeente