Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wauthier-Braine

Gemakkelijk energie vergelijken in Wauthier-Braine? Aan de hand van de energievergelijker doorzoek je moeiteloos alle verkrijgbare energieleveranciers. Je kunt denken aan Mega en Poweo. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Wauthier-Braine de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast check je via onze vergelijker praktische info over zaken als energiebesparing in huis en uitleg over jouw energierekening. Bovendien komen we met bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Braine-Le-Château
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,401
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Eenvoudig besparen tot wel € 405,00.

Eenvoudig overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Wauthier-Braine?

Wij zien nogal wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Wauthier-Braine. Dit loopt van Lampirus tot een speler als Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Momenteel kun je kiezen uit circa 30 organisaties. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk het netwerk van Sedilec. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Achterhalen welke energie-aanbieders mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wauthier-Braine is op dit moment? Geef gelijk jouw eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, gas & stroom aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening wil iedereen een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Door gebruik te maken van onze tarievencheck vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Wauthier-Braine, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! Middels selecties maken in onze vergelijker vind je verrassend eenvoudig een overeenkomst dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Wauthier-Braine

 • Engie: Transparante prijzen
 • OCTA+: Duidelijke website
 • Lampiris: Ook modelcontracten
 • MEGA: Inzicht in energiegebruik
 • Essent: Eenvoudig verbruik inzien
 • Eneco: Denkt met jou mee over besparen
 • Luminus: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Elegant: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Watz: Met handige energiesimulator
 • Wase Wind: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Comfort Energy: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Poweo: Verstand van zaken!

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten bedrijven en de onkosten wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel netbeheerders diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Wauthier-Braine heet Sedilec. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn weer anders per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Braine-Le-Château valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Sedilec. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten en cijfers Wauthier-Braine

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,401
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-wauthier-braine

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Allereerste je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Wauthier-Braine ligt dat gemiddeld op circa 1560 m3 en 3395 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. Dit alles hebben effect op de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van abonnementen zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. Veelal is het verstandig om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je ziet nu een tabel met alle beschikbare energieleveranciers. Van alle contracten check jij specificaties als herkomst energie, type contract, de prijzen van gas en elektra in Wauthier-Braine, en de overstapbonus. Selecteer de aanbieder die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Ga overstappen via internet

  Een relevante prijsaanbieding in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van de onderneming. Denk aan www.energie2030.be + www.ebem.be. De betreffende energie-partij zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Wauthier-Braine


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €360 rendement bieden. Evenwel, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters tref jij 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktische tip 1: gebruik niet de standby modus
 • Advies 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Praktische tip 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Bezuinigtip 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Praktisch advies 5: laat lichten niet onnodig branden

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Wauthier-Braine. Daarna is de besparing het grootst. Echter, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen wisselen van leverancier, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaliter worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En misschien wordt je wel beloond met een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Wauthier-Braine. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij elke 12 maanden een dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, doorgaans verwerkt je nieuwe gas en stroom organisatie het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en kies de beste partij. Zoals OCTA+, ENGIE of Energy People. Ook selecteer je de ingangsdatum (start levering). Je aankomende energie-organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Via deze website bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.energie2030.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Dankzij voordelige prijzen en scherpe welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Wauthier-Braine vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Wauthier-Braine en zoek het juiste contract voor jouw gezin

Duurzame energie in Wauthier-Braine

Het gros van de organisaties leveren op dit moment groene stroom in Wauthier-Braine. Als het gaat om groene energie is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk groene stroom label kent ook echt een groene bron. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat aanbieders een groene strategie voeren? Selecteer dan een filter voor “Groene stroom uit België”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Wauthier-Braine vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Braine-Le-Château bestaan er tegenwoordig vele plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 1440. In deze buurt kan je soms zeer betaalbaar bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Waals Brabant de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk info van Essent april 2024.