Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Tourinnes-Saint-Lambert

Zonder problemen energie vergelijken in Tourinnes-Saint-Lambert? Geholpen door onze website achterhaal je moeiteloos alle grote energie aanbieders als bijv. Watz en Poweo. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Tourinnes-Saint-Lambert prijstechnisch het meest interessant is. Ook vind je op onze website bruikbare informatie over topics zoals stroomtarieven en vaste of variabele tarieven. Voorts komen we met handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Walhain
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,407
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 245,00.

Probleemloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Tourinnes-Saint-Lambert?

We zien een groot aantal energieleveranciers actief in de regio Tourinnes-Saint-Lambert. Dit loopt van Essent tot een speler als Comfort Energy, er zijn opties bij de vleet. Vandaag moet je een keuze maken uit ruim 30 providers. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op het elektra- en gasnetwerk van Sedilec. Het is vrijwel uitgesloten om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Nieuwsgierig welke leveranciers er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Tourinnes-Saint-Lambert is? Geef eenvoudig je persoonlijke gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, energieleveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Geholpen door de vergelijkingstool ontdek je rap de goedkoopste energieleverancier van Tourinnes-Saint-Lambert, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Dankzij filteren in de tool bekijk je verrassend eenvoudig een energiecontract dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Tourinnes-Saint-Lambert

 • Engie: Ook met zonnepanelen
 • OCTA+: Ook flexibele prijzen
 • Lampiris: Denkt met jou mee over besparen
 • MEGA: Transparante prijzen
 • Essent: Waar loyale klanten worden beloond
 • Eneco: Exclusieve kortingen
 • Luminus: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Elegant: Exclusieve aanbiedingen
 • Watz: Exclusieve kortingen
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Eigen account
 • Poweo: Gemakkelijke verhuisservice

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van energie-organisaties en de energietarieven zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere netbeheerders diensten leveren. Elke beheerder heeft weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De huidige elektriciteit netbeheerder in Tourinnes-Saint-Lambert betreft Sedilec. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Walhain valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Sedilec. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Tourinnes-Saint-Lambert

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Walhain
 • CV ketel: Ferroli
 • Aandeel groen: 25,90%
 • Centrale postcode: 1457
 • Gem. mazout: 2290 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,407
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-tourinnes-saint-lambert

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Tourinnes-Saint-Lambert gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1590 m3 en nog eens 3425 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Rondom contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Meestal is het een goed idee om eens per jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je gaat nu door naar een overzicht met alle interessante energiebedrijven. Bij alle contracten tref je info m.b.t. type stroom/gas, type contract, de kostprijs van gas en elektra in Tourinnes-Saint-Lambert, en de eventuele korting. Kies de partij die klopt met jouw eisen.

 5. Stap online over

  Een mooie actie gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de bestelpagina van de maatschappij. Denk aan www.luminus.be en ook www.antargaz.be. De betreffende leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Tourinnes-Saint-Lambert


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €275 besparen. Daartegenover, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Via onze hunters profiteer je van vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: wassen op 30 graden
 • Praktische tip 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Praktisch advies 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Tip 4: rolluiken gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energie-experts adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Tourinnes-Saint-Lambert. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen overstappen, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. Dikwijls worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat het energietarief is. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een hoge overstapkorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiewereld geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Tourinnes-Saint-Lambert. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten krijg jij alle jaren een zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken verzorgt jouw nieuwe gas en stroom organisatie het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en neem de beste maatschappij. Bijvoorbeeld OCTA+, Essent en Poweo. Ook bepaal je de ingangsdatum (start levering). Je betreffende aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Aan de hand van deze website vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.antargaz.be, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels goedkope prijzen en intense welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Tourinnes-Saint-Lambert vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Tourinnes-Saint-Lambert en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Tourinnes-Saint-Lambert

Het merendeel van de bedrijven bieden op dit moment groene stroom in Tourinnes-Saint-Lambert. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. Hoe ze de groene stroom inkopen is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle “groene stroom” is ook echt duurzaam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Gebruik dan uiteraard voor “Groene stroom uit België”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Tourinnes-Saint-Lambert vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de streek van de gemeente Walhain kennen we steeds meer activiteiten rondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 1457. In deze woonplaats kan je steeds vaker vrij voordelig meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Waals Brabant helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk ook Lampirus april 2024.