Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Virginal-Samme

Op je gemak energie vergelijken in Virginal-Samme? Met behulp van onze vergelijker vind je gemakkelijk alle beschikbare energie aanbieders als o.a. Watz en Comfort Energy. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en vind uit welke energieleverancier in Virginal-Samme de laagste prijs hanteert. Voorts bekijk je op deze website handige info over zaken zoals verschillende gasregio’s en info over de enkele of dubbele meter. Voorts bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ittre
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,409
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire maatschappijenvergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 305,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Virginal-Samme?

We zien meer en meer energieleveranciers actief in de regio Virginal-Samme. Dit varieert van Engie tot OCTA+, de keuze is reusachtig groot. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 30 providers. Zij zijn allemaal aangesloten op het gas- en elektra netwerk van Sedilec. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Daarvoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke energie-organisaties je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Virginal-Samme is? Vul eenvoudig jouw eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Evenwel, maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van een storing, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Aan de hand van onze tarievencheck tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Virginal-Samme, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Aan de hand van filteren in onze vergelijker detecteer jij gemakkelijk een energiecontract dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Virginal-Samme

 • Engie: Gemakkelijk prijs berekenen
 • OCTA+: OCTA + BeOnline
 • Lampiris: Eerlijk en transparant
 • MEGA: Handige website
 • Essent: Transparante prijzen
 • Eneco: Online account
 • Luminus: Verschillende termijnen
 • Elegant: Diverse looptijden
 • Watz: Waar loyale klanten worden beloond
 • Wase Wind: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Overzichtelijke contracten
 • Poweo: Blog met handige bespaartips

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van bedrijven en de kosten zijn anders per regio. Dit komt doordat er allerlei beheerders van het net actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Virginal-Samme is Sedilec. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Ittre is de aardgas netbeheerder Sedilec. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Kerngegevens Virginal-Samme

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Ittre
 • Populaire CV: Itho Daalderop
 • Groene energie: 26,10%
 • Centrale postcode: 1460
 • Mazout verbruik: 2310 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,409
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-virginal-samme

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste de standaard informatie. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Virginal-Samme ligt dat gemiddeld op circa 1600 m3 & 3435 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. De data die je invult bepalen de kosten van energie.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijsafspraken kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. Dikwijls is het voordeliger om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle grote aanbieders van energie. Van ieder contract zoek jij voorwaarden met betrekking tot soort energie, looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Virginal-Samme, en nieuwe klanten korting. Selecteer de maatschappij die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een actuele prijsaanbieding tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de aanvraag-pagina van het energiebedrijf. Zoals www.octaplus.be en ook www.ebem.be. De nieuwe energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Virginal-Samme


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €295 opleveren. Maar, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via de energiehunter lees je 5 bruikbare tips & tricks waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Praktisch advies 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Tip 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Bespaaradvies 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Praktische tip 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts vinden: maak een sport van het overstappen in Virginal-Samme. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde wisselen van maatschappij, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens de contracttermijn. In algemene zin vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Bij een variabel contract is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En tevens beloont de maatschappij jou met een overstapbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Virginal-Samme. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij elk jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel regelt je gekozen gas en stroom maatschappij de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de goedkoopste partij. Bijv. Luminus, ENGIE of Watz. Vervolgens neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. Je geselecteerde gas en stroom leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van de Energiehunter check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.energie2030.be, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van goedkope prijzen en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Virginal-Samme vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Virginal-Samme en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Virginal-Samme

Veel aanbieders leveren onderwijl groene stroom in Virginal-Samme. Toch zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt behoorlijk. Niet elk groene stroom label heeft ook echt een groene oorsprong. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat bedrijven 100% transparant zijn? Selecteer dan uiteraard voor “Groen uit België”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Virginal-Samme vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Ittre bestaan er allerlei projectenrondom duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1460. Als inwoner van deze plaats kan je vaak extra voordelig meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. In zo’n 25 jaar moet Waals Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk ook Elegant april 2024.