Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Walhain-Saint-Paul

Zonder problemen energie vergelijken in Walhain-Saint-Paul? Geholpen door de Energiehunter tref je eenvoudig alle relevante bedrijven zoals Eneco en Belpower. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en vind uit welke energieleverancier in Walhain-Saint-Paul de laagste prijs hanteert. Daarnaast lees je via onze vergelijker bruikbare info over thema’s als bijvoorbeeld tarieven van energie * gas en verschillende contracttypes. Verder verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Walhain
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,408
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Enorme besparingen tot wel € 355,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Walhain-Saint-Paul?

Er zijn meer en meer energieleveranciers beschikbaar in Walhain-Saint-Paul. Dit loopt van Antargaz tot aanbieders zoals OCTA+, je ziet door de bomen het bos niet meer. Momenteel kun je kiezen uit circa 30 leveranciers. Deze energieleveranciers gebruiken allen het gas- en stroom netwerk van Sedilec. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Uitzoeken welke gas & stroom leveranciers actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Walhain-Saint-Paul is voor jouw verbruik? Voer direct de benodigde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, energiemaatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Via onze handige vergelijker bekijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Walhain-Saint-Paul, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van selecties in de tool ontdek je moeiteloos een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Walhain-Saint-Paul

 • Engie: Prima klantendienst
 • OCTA+: Prima klantendienst
 • Lampiris: Voordelig voor jou en de planeet
 • MEGA: Online meterstanden doorgeven
 • Essent: Altijd inzicht in het verbruik
 • Eneco: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Luminus: Online meterstanden doorgeven
 • Elegant: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Watz: Transparante overeenkomsten
 • Wase Wind: Verstand van (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Poweo: Reken jouw energiekoste online uit

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De condities van gas & stroom maatschappijen en de energietarieven verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene beheerders van het net actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Walhain-Saint-Paul is Sedilec. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn weer anders per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Walhain is de netbeheerder van het gas Sedilec. Bij problemen met het gas lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Walhain-Saint-Paul

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Walhain
 • Populair merk: Intergas
 • Aandeel duurzaam: 26,00%
 • Postcode: 1457
 • Gem. mazout: 2300 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,408
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-walhain-saint-paul

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Begin met je contactgegevens. Dit zijn gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In Walhain-Saint-Paul is dat gemiddeld 1595 m3 en 3430 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat je panelen opleveren. Deze factoren bepalen het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Sla dit dan over. Betreffende prijsafspraken kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. Vaak is het gunstiger om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle interessante leveranciers en contracten. Bij ieder pakket vind jij informatie m.b.t. herkomst energie, soort contract, de prijzen van gas en elektra in Walhain-Saint-Paul, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die aansluit op jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een relevante leverancier gevonden? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de pagina van de maatschappij. O.a. www.lampiris.be en www.zeno.be. De door jou gekozen leverancier neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Walhain-Saint-Paul


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €390 korting realiseren. Evenwel, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.be vind je 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaaradvies 1: nemen van led verlichting
 • Praktisch advies 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Tip 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Advies 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Bezuinigtip 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energie-experts zeggen altijd: regel jaarlijks het overstappen in Walhain-Saint-Paul. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Maar, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, overstappen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. Veelal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En mogelijk beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland is de stelregel: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Walhain-Saint-Paul. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je jaarlijks deze scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel regelt jouw nieuwe gas en stroom aanbieder het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de beste of voordeligste energiemaatschappij. Bijv. Eneco, Essent of natuurlijk Watz. Daarna beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Jullie toekomstige energie-aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van www.energiehunter.be bekijk je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.ebem.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van lagere onkosten en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Walhain-Saint-Paul vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Walhain-Saint-Paul en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Walhain-Saint-Paul

Een groot deel van de energiemaatschappijen bieden vandaag de dag groene stroom in Walhain-Saint-Paul. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet alle “groene stroom” heeft ook echt een groene oorsprong. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Gebruik dan zeker weten “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Walhain-Saint-Paul vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
Rondom de gemeente Walhain onderscheiden we diverse opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 1457. In deze woonplaats kan je wellicht tegen een gunstig tarief meedoen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Waals Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Woning met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En misschien het meest interessant: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Comfort Energy april 2024.