Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Baisy-Thy

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Baisy-Thy? Geholpen door www.energiehunter.be check je supersnel alle grote energiebedrijven als Eneco en Antargaz. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Baisy-Thy de laagste prijs hanteert. Voorts check je via onze vergelijker handige info over thema’s als o.a. gastarieven en concrete energiebespaartips. Ook vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Genappe
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,411
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende maatschappijenonder elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 445,00.

Moeiteloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Baisy-Thy?

We zien nogal wat energieleveranciers actief in de regio Baisy-Thy. Van Lampirus tot Ecopower, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag de dag is het aanbod ongeveer 25 energieleveranciers. Deze aanbieders zijn allemaal aangesloten op het elektra- en gasnetwerk van Sedilec. Het is niet te doen om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke energie-aanbieders mogelijk zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Baisy-Thy is in april 2024? Geef gelijk je persoonlijke gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, gas & stroom organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens een storing, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Met behulp van onze energie tref je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Baisy-Thy, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. D.m.v keuzes in de prijzenvergelijker vind jij gemakkelijk een energieovereenkomst dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Baisy-Thy

 • Engie: Reken jouw energiekoste online uit
 • OCTA+: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Lampiris: Grip op verbruik en de kosten
 • MEGA: Meer dan 150.000 klanten in België
 • Essent: Fan van duurzame oplossingen
 • Eneco: Reken jouw energiekoste online uit
 • Luminus: Online grip op je kosten
 • Elegant: Met SOS Snelle Overstap Service
 • Watz: Alles beheren via de klantzone
 • Wase Wind: Eenvoudig verbruik inzien
 • Comfort Energy: Goede klantenservice
 • Poweo: Duidelijke website

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De pakketten van gas en stroom leveranciers en de kosten zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel beheerders van het net werkzaam zijn. Elke netbeheerder heeft weer andere tarieven voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Baisy-Thy is Sedilec. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Genappe wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Sedilec. Bij problemen met het gas wordt dit door hen verholpen.

Informatie over Baisy-Thy

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Genappe
 • CV Merk: Oertli
 • Aandeel duurzaam: 26,30%
 • Postcode: 1470
 • Gem. mazout: 2330 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,411
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-baisy-thy

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie direct regelen.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Onder andere de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. In Baisy-Thy ligt dit gemiddeld op 1405 m3 en nog eens 3445 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Dit alles beïnvloeden de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Wat betreft prijszekerheid kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. Dikwijls kan het uit om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat daarna komt is een lijst met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Bij alle contracten bekijk je info met betrekking tot herkomst van stroom en gas, duur van het contract, de prijzen van gas en elektra in Baisy-Thy, en nieuwe contracten bonus. Kies de organisatie die past bij jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een interessante aanbieding beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de leverancier. Onder andere www.octaplus.be en www.eni.com. Jouw nieuwe leverancier neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Baisy-Thy


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €395 opleveren. Desalniettemin, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter vind jij vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Bespaaradvies 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Tip 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Praktische tip 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Bezuinigadvies 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Baisy-Thy. Zo ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je wisselen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Kiezen voor lange termijn of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens halfjaarlijkse indexaties. Dikwijls kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En eventueel ontvang je ook wel een mooie korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Baisy-Thy. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij ieder jaar een scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans verzorgt jouw geselecteerde energiemaatschappij het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en kies de beste maatschappij. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE en ook Ebem. Daarna beslis je over het moment waarop het contract ingaat. Jouw nieuwe energieleverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Via onze website bekijk je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.essent.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van lagere onkosten en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Baisy-Thy vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Baisy-Thy en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Baisy-Thy

Het merendeel van de energieleveranciers verschaffen momenteel groene stroom in Baisy-Thy. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt varieert per leverancier. Niet ieder “groene stroom” contract is daadwerkelijk groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. Wil je er op gerust zijn dat maatschappijen een groene strategie voeren? Selecteer dan zeker weten “Groene energie uit NL”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Baisy-Thy vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Genappe zien we vele stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 1470. In de regio kan je meer en meer financieel aantrekkelijk deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Waals Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Het huis isoleren
 • Integreren van zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over 5 handige bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk ook Antargaz april 2024.