Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Loupoigne

Direct energie vergelijken in Loupoigne? Door gebruik te maken van de energievergelijker doorzoek je supersnel alle relevante aanbieders. Voorbeelden zijn Watz en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Loupoigne prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast lees je op deze pagina uitgebreide informatie over onderwerpen als energiebelastingen en alternatieven voor de CV-ketel. Daarbij bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Genappe
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,413
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 205,00.

Probleemloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Loupoigne?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Loupoigne. Dit varieert van Poweo tot bijvoorbeeld Ecopower, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit moment kun je kiezen uit circa 20 providers. Deze aanbieders lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Sedilec. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval bieden wij de energiesimulator. Weten welke gas en stroom leveranciers actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Loupoigne is? Voer hierna de privé gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, gas & stroom bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Het punt is: kijk ook naar service. Per slot van rekening wil iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Middels onze handige vergelijker tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Loupoigne, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Door middel van de keuzevakjes in de prijzenvergelijker bekijk jij probleemloos een contract dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Loupoigne

 • Engie: Ook modelcontracten
 • OCTA+: Goede klantenservice
 • Lampiris: Eigen termijnbedrag kiezen
 • MEGA: Prima klantendienst
 • Essent: Uitstekende klantenservice
 • Eneco: Vaste energieprijzen
 • Luminus: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Elegant: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Watz: Prettige klantendienst
 • Wase Wind: Samen Wase Wind Oogsten
 • Comfort Energy: Vast bedrag per maand
 • Poweo: Online account

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van gas en stroom leveranciers en de vergoedingen verschillen per regio. Dit komt doordat er verschillende beheerders van het net werkzaam zijn. Elke netbeheerder hanteert weer aparte prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Loupoigne is Sedilec. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder wisselen per postcodegebied. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Genappe is de aardgas netbeheerder Sedilec. Bij een storing wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Loupoigne

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Genappe
 • CV Merk: Pentec
 • Groene energie: 26,50%
 • Centrale postcode: 1471
 • Mazout verbruik: 2350 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,413
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-loupoigne

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Loupoigne is dat gemiddeld 1415 m3 en 3455 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je genereert. Deze factoren hebben effect op het energietarief.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Wat betreft looptijd kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. In algemene zin is het verstandig om ieder jaar een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Er volgt nu een handig overzicht met alle mogelijke leveranciers en contracten. Bij ieder abonnement bekijk je data zoals soort energie, abonnementstermijn, de kostprijs van gas en elektra in Loupoigne, en de welkomstkorting. Selecteer de organisatie die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede aanbieding tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de energiemaatschappij. Onder andere www.energie2030.be of natuurlijk www.energypeople.be. Jouw nieuwe energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Zo ben je zeker van gas en stroom in Loupoigne


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €260 winst geven. Toch, wat kan je nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.be tref jij 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktisch advies 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Praktisch advies 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Praktisch advies 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Bespaartip 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Bezuinigadvies 5: switch van energiemaatschappij

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten adviseren: maak een sport van het overstappen in Loupoigne. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Maar, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen switchen, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. Door de bank genomen worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een hoge overstapkorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Loupoigne. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je alle jaren zo’n dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak regelt de gekozen energieleverancier de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en kies een beschikbare aanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE of natuurlijk Energie 2030. Daarna selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw aankomende energieleverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van www.energiehunter.be bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.elegant.be, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Via voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Loupoigne vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Loupoigne en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Loupoigne

Het gros van de energie aanbieders bieden momenteel groene stroom in Loupoigne. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt nogal. Niet ieder groene energie contract is ook echt duurzaam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Selecteer dan de optie “Groene stroom uit België”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Loupoigne vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente Genappe bestaan er nogal wat projectenvolledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 1471. In deze buurt kan je wellicht tegen een gunstig tarief meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Waals Brabant helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Installeren van zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Check ook Essent energie.