Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ways

Meteen energie vergelijken in Ways? Aan de hand van de Energiehunter doorzoek je overzichtelijk alle verkrijgbare leveranciers zoals Essent en Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Ways de laagste prijs biedt. Bovendien tref je op energiehunter.be bruikbare informatie over topics als wat een geschikt overstapmoment is en tips om te besparen op energie. Voorts geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Genappe
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,416
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 345,00.

Snel & simpel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Ways?

Er zijn enorm veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Ways. Dit varieert van Antargaz tot OCTA+, er zijn meer leveranciers dan ooit. In april 2024 kun je kiezen uit circa 40 maatschappijen. Deze leveranciers werken uitsluitend met de leidingen van Sedilec. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke gas en stroom aanbieders mogelijk zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ways is voor jouw situatie? Vul hieronderde gevraagde gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, energie-organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Aan de hand van de energietarievenvergelijker ontdek je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Ways, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. Via keuzes in onze vergelijker zoek jij probleemloos een contract dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Ways

 • Engie: Met slimme thermostaat
 • OCTA+: Verschillende termijnen
 • Lampiris: Transparante prijzen
 • MEGA: Met praktische energie-bespaartips
 • Essent: Prima klantendienst
 • Eneco: Altijd inzicht in het verbruik
 • Luminus: Blog met handige bespaartips
 • Elegant: Altijd inzicht in het verbruik
 • Watz: Gemakkelijke verhuisservice
 • Wase Wind: Erkende coöperatieve venootschap
 • Comfort Energy: Transparante prijzen
 • Poweo: Ook flexibele prijzen

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen april 2024)

De pakketten van gas & stroom maatschappijen en de energiekosten zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse beheerders verbonden zijn. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor transport. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Ways is Sedilec. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Genappe valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Sedilec. Bij problemen met het gas zullen zij dat oplossen.

Facts and figures Ways

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Genappe
 • Populaire CV: Watts
 • Aandeel duurzaam: 26,80%
 • Centrale postcode: 1474
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2380 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,416
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-ways

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Situatieschets

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Dat betreft de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Ways is het gemiddelde verbruik ong. 1430 m3 en 3470 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten zie je weer terug in het energietarief.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Aangaande contractduur heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. Meestal is het voordeliger om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle erkende energieleveranciers. Bij alle pakketten achterhaal je specificaties over oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Ways, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de maatschappij die rijmt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele korting beschikbaar? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van de energieleverancier. Zoals www.octaplus.be of www.belpower.be. De door jou gekozen energiemaatschappij regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Ways


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €250 korting realiseren. Maar, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Op deze pagina bekijk jij 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Praktische tip 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Bezuinigtip 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Praktische tip 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Bezuinigadvies 5: combineer verschillende kleuren was

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers vinden: wacht niet langer en ga overstappen in Ways. Dan realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je wisselen van aanbieder, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelovereenkomsten. In algemene zin vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En eventueel ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten hanteren we: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Ways. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je ieder jaar deze dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal verwerkt de gekozen energie-aanbieder het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en kies de voordeligste energieaanbieder. Bijv. OCTA+, ENGIE en ook Aspiravi. Tevens beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Jullie aankomende maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door de Energiehunter bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.ecopower.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Dankzij lagere tarieven en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Ways vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Ways en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Ways

Een groot deel van de organisaties leveren ondertussen groene stroom in Ways. Echter is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder “groene stroom” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen een groen beleid hanteren? Kies dan de optie “100% groene stroom uit BE”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Ways vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Genappe onderscheiden we verscheidene opdrachten rondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 1474. Als inwoner van deze plaats kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs meedoen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet Waals Brabant volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Luminus energie.