Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vieux-Genappe

Meteen energie vergelijken in Vieux-Genappe? Met behulp van de energievergelijker doorzoek je supersnel alle relevante energieleveranciers zoals Engie & Aspiravi. Vul de postcode en het huisnummer in, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Vieux-Genappe de beste deal heeft! Tevens lees je via de energievergelijker waardevolle informatie over onderwerpen als gastarieven en info over de enkele of dubbele meter. Bovendien verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Genappe
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,414
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende leveranciersbij elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 415,00.

Probleemloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Vieux-Genappe?

We zien best veel energieleveranciers voorhanden in Vieux-Genappe. Van Poweo tot aanbieders zoals OCTA+, de keuze is reusachtig groot. Vandaag de dag zijn het zo’n 30 bedrijven. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Sedilec. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze energiesimulator de oplossing. Benieuwd welke gas & stroom organisaties er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vieux-Genappe is op dit moment? Voer direct de privé gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desondanks, leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Aan de hand van de energievergelijker vind je direct de goedkoopste energieleverancier van Vieux-Genappe, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! D.m.v filters in de Energiehunter vinden jullie verrassend eenvoudig een contract dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Vieux-Genappe

 • Engie: Overzichtelijke contracten
 • OCTA+: Eigen account
 • Lampiris: Eenvoudig verbruik inzien
 • MEGA: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Essent: Verstand van zaken!
 • Eneco: 100% groen en 100% lokaal
 • Luminus: Online facturen bekijken
 • Elegant: Vlekkeloze service
 • Watz: Goed bereikbare klantendienst
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Poweo: Overzichtelijke contracten

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juni 2024)

De condities van gas en stroom aanbieders en de onkosten variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er verscheidene netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Vieux-Genappe heet Sedilec. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Genappe valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Sedilec. Mocht er een stroing zijn, dan lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Vieux-Genappe

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Genappe
 • Populaire CV: Rendamax
 • Aandeel groen: 26,60%
 • Postcode: 1472
 • Verbruik stookolie: 2360 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,414
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-vieux-genappe

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Dat betreft de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Vieux-Genappe is dit gemiddeld zo’n 1420 m3 en 3460 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. De data die je invult hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Omtrent prijs zekerheden kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of een variabel contract. Meestal is het een goed idee om jaarlijks een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle erkende energie aanbieders. Van elk contract tref jij specificaties m.b.t. type stroom/gas, type contract, de prijzen van gas en elektra in Vieux-Genappe, en de eventuele korting. Selecteer de partij die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een mooie prijsaanbieding tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van het bedrijf. Dit kan zijn www.octaplus.be of www.eneco.be. Jouw toekomstige leverancier regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Vieux-Genappe


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €250 rendement bieden. Desalniettemin, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina vind jij 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: wassen op 30 graden
 • Bezuinigtip 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Bespaaradvies 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Praktische tip 4: geen open haard gebruiken.
 • Advies 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten geven als tip: maak een sport van het overstappen in Vieux-Genappe. Op die manier is de besparing het grootst. Toch, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat scenario kan iedereen wisselen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen de looptijd van het contract. In de regel vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En als je geluk hebt krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland hanteren we: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Vieux-Genappe. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij ieder jaar zo’n dergelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans verzorgt je toekomstige gas en stroom organisatie het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en neem de beste energieleverancier. Bijv. Eneco, Lampiris of Comfort Energy. Tevens kies je de ingangsdatum van het contract. Jouw geselecteerde leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van onze vergelijker ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.energie2030.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door lage prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Vieux-Genappe vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Vieux-Genappe en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Vieux-Genappe

Tal van aanbieders faciliteren op dit moment groene stroom in Vieux-Genappe. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt behoorlijk. Niet elk groene energie label draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. Er op kunnen vertrouwen dat bedrijven duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor zeker weten “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Vieux-Genappe vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Genappe bestaan er tegenwoordig nogal wat projectenbinnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 1472. In deze regio kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Waals Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de Belangrijke energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bekijk info van Eneco energie.