Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Tubize

Direct energie vergelijken in Tubize? Door gebruik te maken van de Energiehunter vergelijk je overzichtelijk alle verkrijgbare energieleveranciers als bijv. Mega en Aspiravi. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Tubize het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast lees je op deze website praktische info over items als o.a. overstappen en vaste en variabele tarieven. Verder geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tubize
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,431
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle grote maatschappijenbij elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 250,00.

Snel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Tubize?

Er zijn meer en meer energieleveranciers actief in de regio Tubize. Dat gaat van Lampirus tot en met Comfort Energy, de keuze is enorm. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 25 maatschappijen. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Sedilec. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke gas en stroom aanbieders je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Tubize is voor jouw verbruik? Voer eenvoudig je persoonlijke gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Toch, leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens een gasstoring, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Middels onze tarievencheck bekijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Tubize, die past bij jouw plaatje. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Via filteren in de tool checken jullie gemakkelijk een contract dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Tubize

 • Engie: Betaalbare energie
 • OCTA+: Eenvoudig verbruik inzien
 • Lampiris: Prettige klantendienst
 • MEGA: Exclusieve kortingen
 • Essent: Diverse looptijden
 • Eneco: Inzicht in energiegebruik
 • Luminus: Online grip op je kosten
 • Elegant: Altijd scherpe acties
 • Watz: Goede klantenservice
 • Wase Wind: Ook modelcontracten
 • Comfort Energy: Prima klantendienst
 • Poweo: Eigen termijnbedrag kiezen

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van energie-organisaties en de prijzen verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er nogal wat beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt weer andere tarieven voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Tubize betreft Sedilec. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn weer anders per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Tubize wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Sedilec. Bij problemen met het gas wordt dit door hen geregeld.

Kerngegevens Tubize

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Tubize
 • CV ketel: Benraad
 • Aandeel duurzaam: 0,223%
 • Postcodegebied: 1480
 • Verbruik Mazout: 1930 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,431
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-tubize

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste je contactgegevens. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? In Tubize is het gemiddelde verbruik ong. 1410 m3 en 3495 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Alle ingevoerde gegevens hebben effect op de kosten van energie.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van looptijd kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. Door de bank genomen loont het om eens per jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle grote aanbieders + contracten. Bij alle abonnementen achterhaal jij gegevens met betrekking tot type energie, contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Tubize, en de welkomstbonus. Selecteer de organisatie die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Stap online over

  Een populaire actie tussen de resultaten? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van de onderneming. Zoals www.energie2030.be of www.comfortenergy.be. De gekozen energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Tubize


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €380 rendement bieden. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder bekijk je 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Praktische tip 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Praktische tip 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Bezuinigtip 4: tochtstrips gebruiken.
 • Tip 5: korter douchen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Tubize. Daarna bespaar je het meeste geld. Alleen, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen wisselen, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Vermoedelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelovereenkomsten. Normaliter worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En als je geluk hebt is er sprake van een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten geldt in de basis: contracten met een lange looptijd kunnen qua prijs niet concurreren met verschillende kortlopende energiecontracten voor Tubize. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij een abonnement van 1 jaar krijg je elk jaar zo’n persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken verwerkt je geselecteerde gas en stroom aanbieder het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en selecteer de beste of voordeligste maatschappij. Bijvoorbeeld Luminus, Lampiris en ook Ebem. Vervolgens bepaal je wanneer het contract in moet gaan. De geselecteerde gas en stroom maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Middels de energievergelijker vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.essent.be, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Geholpen door goedkope tarieven en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Tubize vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Tubize en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Tubize

Bijna alle energieleveranciers ondersteunen inmiddels groene stroom in Tubize. Op dit front zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd varieert per leverancier. Niet elk groene energie label is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan de optie “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Tubize vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente Tubize onderscheiden we meerdere initiatievenrondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 1480. In deze plaats kan je wellicht tegen een aantrekkelijke prijs meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet Waals Brabant volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen op het dak
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de Belangrijke energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk ook Lampirus abonnement.


Alle plaatsen in deze gemeente