Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Clabecq

Zonder problemen energie vergelijken in Clabecq? Aan de hand van de Energiehunter vind je supersnel alle erkende bedrijven. Je kunt denken aan Engie en Lampirus. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Clabecq prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast tref je op deze pagina bruikbare info over thema’s als de overstapservice en variabele of vaste tarieven. Daarnaast geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Tubize
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,418
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire organisaties eenvoudig vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 490,00.

Snel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Clabecq?

Wij zien enorm veel energieleveranciers beschikbaar in Clabecq. Van Lampirus tot een speler als Comfort Energy, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 25 leveranciers. Deze maatschappijen gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Sedilec. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context bieden wij de energiesimulator. Weten welke gas en stroom organisaties er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Clabecq is voor jouw situatie? Voer hierna de privé gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Echter, gas & stroom organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als een gasstoring, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is nooit anders geweest. Dankzij onze energie ontdek je vlug de goedkoopste energieleverancier van Clabecq, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! D.m.v keuzes in de tool detecteert men probleemloos een product dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Clabecq

 • Engie: Reken jouw energiekoste online uit
 • OCTA+: Online energiesimulator
 • Lampiris: Ook voor isolatie en zonnepanelen
 • MEGA: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: Online inzicht in verbruik
 • Luminus: Altijd inzicht in het verbruik
 • Elegant: Online facturen bekijken
 • Watz: Transparante prijzen
 • Wase Wind: Ook met zonnepanelen
 • Comfort Energy: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Poweo: Diverse looptijden

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van bedrijven en de onkosten zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er meerdere beheerders verbonden zijn. Iedere netbeheerder hanteert weer andere onkosten voor logistiek. De huidige netbeheerder van elektra in Clabecq betreft Sedilec. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Tubize wordt transport van het aardgas beheerd door Sedilec. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Facts and figures Clabecq

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Tubize
 • Populaire CV: ACV
 • Groene energie: 27,00%
 • Centrale postcode: 1480
 • Gem. mazout: 2400 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,418
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-clabecq

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Situatieschets

  Begin met je huis en woningdetails. Onder andere grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? In Clabecq ligt dat gemiddeld op circa 1440 m3 & 3480 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. Deze factoren hebben effect op de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten opzichte van prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Dikwijls is het gunstiger om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Er volgt nu een handig overzicht met alle grote energiebedrijven. Bij elk abonnement check je informatie over soort stroom/gas, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Clabecq, en de overstapbonus. Kies de leverancier die overeenkomst met jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een passende prijsaanbieding in het lijstje? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van het energiebedrijf. Onder andere www.essent.be en ook www.poweo.be. De gekozen leverancier zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Clabecq


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €295 voordeel geven. Daartegenover, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter check je 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Praktisch advies 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Praktisch advies 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Praktisch advies 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Bezuinigtip 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Clabecq. Zodoende ben je het voordeligst uit. Echter, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag te allen tijde overstappen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij de modelovereenkomst. Veelal worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En eventueel beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Clabecq. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij een jaarcontract ontvang je elke 12 maanden zo’n persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk regelt je nieuwe gas en stroom leverancier het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en kies de goedkoopste leverancier. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE of natuurlijk Antargaz. Ook neem je een besluit over de datum waarop het contract van start gaat. Jullie aanstaande energie-organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Middels de Energiehunter tref je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.essent.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via goedkope prijzen en intense welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Clabecq vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Clabecq en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Clabecq

De meeste maatschappijen ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Clabecq. Echter zijn er veel verschillen. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder groene energie contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt foutief gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan zeker weten “Groene energie uit NL”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Clabecq vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Tubize zien we vele plannen volledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 1480. In de regio kan je wellicht financieel aantrekkelijk deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Waals Brabant helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Watz energie.