Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sart-Dames-Avelines

Zonder problemen energie vergelijken in Sart-Dames-Avelines? Dankzij onze website vergelijk je overzichtelijk alle bekende aanbieders. Je kunt denken aan Watz & Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Sart-Dames-Avelines het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien vind je op deze website belangrijke info over topics zoals overstappen en handige bespaartips. Voorts vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Villers-La-Ville
Netbeheerder Elektra:Pbe Wallonie
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,423
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 495,00.

Moeiteloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Sart-Dames-Avelines?

Er zijn steeds meer energieleveranciers in Sart-Dames-Avelines. Dat gaat van Lampirus tot een speler als Comfort Energy, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 20 organisaties. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Pbe Wallonie. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Weten welke bedrijven mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sart-Dames-Avelines voor jou is? Vul vlug de benodigde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, gas en stroom leveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Geholpen door de energietarievenvergelijker vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Sart-Dames-Avelines, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Met behulp van selecties in de tarievenvergelijker detecteren jullie gemakkelijk een energieovereenkomst dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Sart-Dames-Avelines

 • Engie: Meer dan alleen een energiecontract
 • OCTA+: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Lampiris: Overzichtelijke contracten
 • MEGA: Uitstekende klantenservice
 • Essent: Online prijs berekenen
 • Eneco: Online prijs berekenen
 • Luminus: Leverancier van klimaatneutrale aardgas
 • Elegant: Grip op verbruik en de kosten
 • Watz: Eerlijk en transparant
 • Wase Wind: Ook modelcontracten
 • Comfort Energy: Altijd scherpe acties
 • Poweo: Een passend contract voor elk huishouden

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De pakketten van leveranciers en de prijzen zijn anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse beheerders werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder verwerkt eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Sart-Dames-Avelines is Pbe Wallonie. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Villers-La-Ville is de huidige netbeheerder van het aardgas Niet Beschikbaar. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Cijfers en feiten Sart-Dames-Avelines

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Pbe Wallonie
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,423
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-sart-dames-avelines

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Begin met jouw basisgegevens. Dit gaat over gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Sart-Dames-Avelines is dat gemiddeld 1465 m3 en 3505 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. De data die je invult hebben effect op het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Ten aanzien van looptijd zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of een variabel contract. Normaal is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle erkende energieleveranciers. Bij alle abonnementen zoek jij details m.b.t. soort energie, looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in Sart-Dames-Avelines, en nieuwe klanten korting. Kies de partij die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire aanbieding tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de afsluitpagina van de onderneming. Dit kan zijn www.engie.be en www.comfortenergy.be. De door jou gekozen maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Sart-Dames-Avelines


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €325 winst geven. Daartegenover, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters lees jij 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Advies 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Bespaaradvies 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Praktisch advies 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Bezuinigtip 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Bezuinigtip 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Sart-Dames-Avelines. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Maar, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, switchen van aanbieder, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens halfjaarlijkse indexaties. Vaak vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En daarnaast wordt je wel beloond met een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap geldt: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Sart-Dames-Avelines. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elke 12 maanden een scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel verwerkt de betreffende energieleverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en ga voor een beschikbare energieaanbieder. Zoals Eneco, Essent of natuurlijk Poweo. Hierna neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie toekomstige gas en stroom leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Via onze website bekijk je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.essent.be, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door lagere onkosten en grote welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En op die manier zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Sart-Dames-Avelines vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Sart-Dames-Avelines en zoek het juiste contract voor jouw gezin

Duurzame energie in Sart-Dames-Avelines

Bijna alle energie aanbieders bieden ondertussen groene stroom in Sart-Dames-Avelines. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle groene energie is ook echt duurzaam. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer in dit geval zeker voor “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Sart-Dames-Avelines vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Villers-La-Ville zijn er nogal wat plannen binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 1495. In deze plaats kan je wellicht zeer betaalbaar participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Waals Brabant de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Integreren van de zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Antargaz energie.