Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mellery

Snel online energie vergelijken in Mellery? Aan de hand van onze vergelijker vind je overzichtelijk alle bekende energie aanbieders als Watz en Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Mellery prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast tref je op deze pagina handige informatie over thema’s als tarieven en handige bespaartips. Bovendien vind je hier tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Villers-La-Ville
Netbeheerder Elektra:Pbe Wallonie
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,422
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote aanbieders in een overzicht
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Bespaar tot wel € 265,00.

Snel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Mellery?

Er zijn flink wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Mellery. Van Poweo tot aanbieders zoals Luminus, de keuze is reusachtig groot. Momenteel is het aanbod ongeveer 30 providers. Zij werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Pbe Wallonie. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Uitzoeken welke energie-organisaties je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mellery is? Voer vlug de eigen gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Echter, aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Is er sprake van een stroomstoring, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Middels onze energie vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Mellery, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Aan de hand van selecties maken in onze vergelijker detecteert men zonder problemen een product dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Mellery

 • Engie: Eigen account
 • OCTA+: Transparant en eerlijk
 • Lampiris: Ook modelcontracten
 • MEGA: Reken jouw energiekoste online uit
 • Essent: Uitstekende klantenservice
 • Eneco: Blog met handige bespaartips
 • Luminus: Online prijs berekenen
 • Elegant: Ook met zonnepanelen
 • Watz: Prima klantendienst
 • Wase Wind: Goede klantenservice
 • Comfort Energy: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Poweo: Overzichtelijke contracten

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De pakketten van gas & stroom organisaties en de tarieven kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene beheerders van het net service verlenen. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Mellery is Pbe Wallonie. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Villers-La-Ville valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Niet Beschikbaar. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Informatie over Mellery

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Pbe Wallonie
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,422
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-mellery

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Mellery ligt dit gemiddeld op 1460 m3 en nog eens 3500 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat je panelen opleveren. Deze aspecten dragen bij aan de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Inzake contracten kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. In algemene zin is het gunstiger om jaarlijks een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle grote energie aanbieders. Bij ieder pakket zoek je informatie als soort energie, looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Mellery, en nieuwe contracten bonus. Kies de aanbieder die rijmt met jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire leverancier in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.essent.be en ook www.eneco.be. De nieuwe maatschappij zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Mellery


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €280 besparen. Maar, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters check jij 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Bespaaradvies 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Praktisch advies 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Bezuinigadvies 4: geen open haard gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Mellery. Dan ben je het voordeligst uit. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Loopt jouw contract bijna af? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, switchen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen het modelcontract. Normaal worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En mogelijk ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld geldt in de basis: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Mellery. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je jaarlijks zo’n persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard regelt je aanstaande leverancier de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de beste of voordeligste aanbieder. Bedrijven als Luminus, Essent en ook Energy People. Hierna neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. Jullie toekomstige maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Aan de hand van de energievergelijker achterhaal je altijd de scherpste aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.aspiravi.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij lagere tarieven en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Mellery vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Mellery en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Mellery

Veel aanbieders faciliteren inmiddels groene stroom in Mellery. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. Hoe ze de groene stroom inkopen wijkt nogal af. Niet alle “groene energie” kent ook echt een groene bron. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer in dit geval de optie “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Mellery vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de streek van de gemeente Villers-La-Ville bestaan er allerlei acties binnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 1495. In deze omgeving kan je vaak tegen een gunstig tarief meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Waals Brabant de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Poweo energie.