Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Tilly

Snel online energie vergelijken in Tilly? Geholpen door energiehunter.be achterhaal je moeiteloos alle interessante aanbieders. Je kunt denken aan Luminus & Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Tilly de laagste prijs biedt. Ook vergaar je via onze vergelijker handige info over thema’s zoals verschillende gasregio’s en variabele of vaste tarieven. Daarnaast geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Villers-La-Ville
Netbeheerder Elektra:Pbe Wallonie
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,424
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende providers onder elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 400,00.

Snel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Tilly?

Er zijn flink wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Tilly. Dat loopt van Essent tot aan Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Momenteel kun je kiezen uit circa 30 bedrijven. Deze bedrijven werken uitsluitend met het net van Pbe Wallonie. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke gas & stroom aanbieders je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Tilly is? Vul hierna de eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en stap meteen over. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Aan de hand van onze tarievencheck bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Tilly, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Via filters in de prijzenvergelijker checken jullie verrassend eenvoudig een energieproduct dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Tilly

 • Engie: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • OCTA+: Gas, elektra en mazout
 • Lampiris: Contact via telefoon, mail en social media
 • MEGA: Eerlijk en transparant
 • Essent: Meerdere contracten
 • Eneco: Waar loyale klanten worden beloond
 • Luminus: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Elegant: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Watz: Met praktische energie-bespaartips
 • Wase Wind: Een passend contract voor elk huishouden
 • Comfort Energy: Gespreid betalen
 • Poweo: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen juni 2024)

De beschikbare producten energiemaatschappijen en de onkosten wijken vaak af per plaats. De achterliggende reden is dat er nogal wat beheerders actief zijn. Iedere beheerder van het net rekent weer zijn eigen prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Tilly betreft Pbe Wallonie. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Villers-La-Ville wordt transport van het aardgas beheerd door Niet Beschikbaar. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Facts and figures Tilly

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Villers-La-Ville
 • Populair merk: Remeha
 • Aandeel duurzaam: 27,60%
 • Postcodegebied: 1495
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2460 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Wallonie
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,424
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-tilly

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Dit gaat over het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? In Tilly is dit gemiddeld zo’n 1470 m3 plus 3510 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De data die je invult hebben effect op het energietarief.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Betreffende prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Normaliter is het verstandig om ieder jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle beschikbare energieleveranciers. Bij elk pakket vind je informatie met betrekking tot soort stroom/gas, contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Tilly, en nieuwe klanten korting. Selecteer de aanbieder die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geschikte actie in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de maatschappij. Onder andere www.engie.be + www.belpower.be. De gekozen energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Tilly


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan wel €335 voordeel geven. Evenwel, kan ik nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters tref je 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Bespaartip 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Praktische tip 3: kies een slimme thermostaat
 • Bespaartip 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Advies 5: neem een energiezuinige airco

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energiespecialisten vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Tilly. Op die manier maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je overstappen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. Gewoonlijk worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En soms ontvang je ook wel een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Tilly. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij elk jaar zo’n dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard verzorgt je aanstaande energiemaatschappij het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en selecteer een beschikbare maatschappij. Bijv. Eneco, Essent of natuurlijk Watz. Hierna selecteer je het moment waarop het contract ingaat. Jullie nieuwe energie-organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Middels onze website achterhaal je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.poweo.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lage prijzen en intense welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Tilly vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Tilly en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Tilly

Bijna alle bedrijven bieden onderwijl groene stroom in Tilly. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt nogal. Niet elk “groene energie” label is ook echt duurzaam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat organisaties echt helemaal groen zijn? Gebruik dan uiteraard voor “Groene Energie uit België”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Tilly vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Villers-La-Ville bestaan er diverse projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 1495. In deze buurt kan je meer en meer extra voordelig participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Waals Brabant volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Installeren van zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk ook Engie diensten.