Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Galmaarden

Snel online energie vergelijken in Galmaarden? Door gebruik te maken van energiehunter.be tref je moeiteloos alle interessante energieleveranciers. Voorbeelden zijn Watz en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Galmaarden de scherpste prijs kan bieden. Daarbij vergaar je op onze website bruikbare info over onderwerpen als bijv. energiebesparing in huis en info over het gasvrij maken van jouw woning. Voorts geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Galmaarden
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,438
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven in een overzicht
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Enorme besparingen tot wel € 425,00.

Moeiteloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Galmaarden?

We zien meer en meer energieleveranciers actief in Galmaarden. Dit varieert van Essent tot bijvoorbeeld Comfort Energy, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 30 energieleveranciers. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het net van Pbe Vlaanderen. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Weten welke gas en stroom bedrijven er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Galmaarden voor jou is? Geef hieronderde eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daarentegen, gas & stroom organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als een gasstoring, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! Dankzij onze energie vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Galmaarden, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van filteren in de prijzenvergelijker bekijk jij eenvoudig een abonnement dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Galmaarden

 • Engie: Betaalbare energie
 • OCTA+: Met handige energiesimulator
 • Lampiris: Online account
 • MEGA: Altijd inzicht in het verbruik
 • Essent: Online inzicht in verbruik
 • Eneco: Meer waar voor je geld
 • Luminus: Een passend contract voor elk huishouden
 • Elegant: Vaste energieprijzen
 • Watz: Ook flexibele prijzen
 • Wase Wind: Exclusieve aanbiedingen
 • Comfort Energy: Transparant en eerlijk
 • Poweo: Transparant en eerlijk

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas en stroom organisaties en de energietarieven zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende netbeheerders service verlenen. Elke beheerder rekent weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Galmaarden heet Pbe Vlaanderen. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Galmaarden is de huidige netbeheerder van het aardgas Inter-Energa. Bij een storing zullen zij dat oplossen.

Cijfers en feiten Galmaarden

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Galmaarden
 • Populair merk: Intergas
 • Groene energie: 0,23%
 • Centrale postcode: 1570
 • Gem. mazout: 2000 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,438
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-galmaarden

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Situatieschets

  Begin met je contactgegevens. Dat betreft omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Galmaarden bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1445 m3 en 3315 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Deze details hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Rondom abonnementen heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of modelcontracten. Door de bank genomen is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je gaat nu door naar een tabel met alle beschikbare energieleveranciers. Van alle contracten zie je gegevens over herkomst van stroom en gas, soort contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Galmaarden, en de welkomstkorting. Selecteer de leverancier die klopt met jouw wensen.

 5. Stap online over

  Een goede korting gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.engie.be en www.comfortenergy.be. De betreffende energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Altijd zekerheid van gas en stroom in Galmaarden


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €305 rendement bieden. Evenwel, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina lees jij 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaartip 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Bezuinigadvies 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Tip 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Tip 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Bezuinigadvies 5: laat lichten niet onnodig branden

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Galmaarden. Zodoende ben je het voordeligst uit. Alleen, doe dit wel op het juiste moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt altijd, wisselen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Door de bank genomen worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie werkt het zo: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Galmaarden. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij jaarlijks een aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk regelt jouw geselecteerde gas en stroom maatschappij de opzegging van de actuele contracten middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies een nieuwe aanbieder. Denk aan Luminus, ENGIE of natuurlijk ZENO. Daarnaast beslis je over het moment waarop het contract ingaat. Jullie aanstaande gas en stroom organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Via de Energiehunter check je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.energypeople.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Middels lage prijzen en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Galmaarden vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Galmaarden en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Galmaarden

Bijna alle aanbieders leveren inmiddels groene stroom in Galmaarden. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier van produceren van groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder “groene stroom” contract kent ook echt een groene bron. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Neem dan de optie “Groene stroom uit België”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Galmaarden vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In het leefgebied van de gemeente Galmaarden onderscheiden we steeds meer acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 1570. In de regio kan je soms relatief goedkoop meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet Vlaams Brabant volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning
 • Dak met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler plaatsen
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Zie ook de Praktische energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Eneco afsluiten.


Alle plaatsen in deze gemeente