Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Herne

Eenvoudig energie vergelijken in Herne? Dankzij onze vergelijker vergelijk je gemakkelijk alle beschikbare bedrijven als bijv. OCTA+ & Antargaz. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Herne de scherpste prijs kan bieden. Daarbij verzamel je op deze pagina nuttige info info over thema’s als o.a. onderwerpenen tips om jouw huis te verduurzamen. Tevens geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Herne
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,435
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle grote organisaties naast elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Enorme besparingen tot wel € 295,00.

Probleemloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Herne?

We zien steeds meer energieleveranciers voorhanden in Herne. Van Antargaz tot aan Watz, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 20 aanbieders. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Pbe Vlaanderen. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Weten welke gas en stroom bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Herne voor jou is? Geef eenvoudig jouw gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Desalniettemin, gas & stroom aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Door middel van onze tarievencheck achterhaal je vlug de goedkoopste energieleverancier van Herne, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij keuzes in de vergelijkingstool achterhaal je simpel en snel een overeenkomst dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Herne

 • Engie: Altijd bereikbaar
 • OCTA+: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Lampiris: Eerlijk en transparant
 • MEGA: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Essent: Gratis Tado slimme thermostaat t.w.v. €249
 • Eneco: Een passend contract voor elk huishouden
 • Luminus: Ook modelcontracten
 • Elegant: Verstand van zaken!
 • Watz: Exclusieve kortingen
 • Wase Wind: Verstand van (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Een passend contract voor elk huishouden
 • Poweo: Transparant en eerlijk

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De condities van energie-aanbieders en de prijzen variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er allerlei beheerders service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder heeft weer andere tarieven voor transport. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Herne is Pbe Vlaanderen. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Herne wordt transport van het aardgas beheerd door Inter-Energa. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Cijfers en feiten Herne

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Herne
 • CV ketel: Faber
 • Groene stroom: 0,227%
 • Postcodegebied: 1540
 • Aantal mazout liters: 1970 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,435
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-herne

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Dat betreft omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Herne is het gemiddelde verbruik ong. 1430 m3 en 3300 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Ten opzichte van contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. Normaliter is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Er volgt nu een overzicht met alle mogelijke energie aanbieders. Bij elk pakket vind jij data met betrekking tot herkomst van stroom en gas, abonnementstermijn, de prijzen van gas en elektra in Herne, en nieuwe klanten korting. Kies de leverancier die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een passende prijsaanbieding gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de energiemaatschappij. O.a. www.lampiris.be en www.aspiravi.be. De door jou gekozen energie-partij zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Herne


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €395 opleveren. Daartegenover, is er nog meer mogelijk zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand tref jij 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Advies 1: wassen op 30 graden
 • Praktisch advies 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Praktische tip 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Bezuinigadvies 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Advies 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energiespecialisten zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Herne. Dan bespaar je het meeste geld. Alleen, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je wisselen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. In de regel worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En als je geluk hebt is er sprake van een mooie korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld geldt: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Herne. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desondanks, bij een jaarcontract ontvang je jaarlijks een zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak verzorgt jouw betreffende gas en stroom leverancier de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en ga voor de goedkoopste leverancier. Bijvoorbeeld OCTA+, Lampiris + Belpower. Vervolgens kies je het moment waarop het contract ingaat. Je nieuwe aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Aan de hand van onze website bekijk je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.octaplus.be, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Aan de hand van lagere onkosten en goede welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Herne vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Herne en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Herne

Een groot deel van de energie aanbieders bieden onderwijl groene stroom in Herne. Echter is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder groene stroom contract is ook echt duurzaam. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt foutief aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat organisaties echt helemaal groen zijn? Neem dan een filter voor “Groene Energie uit België”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Herne vergelijken, tegen de laagste prijs.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Herne zien we vele initiatievenrondom duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1540. In deze woonplaats kan je soms heel gunstig meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Vlaams Brabant volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen installeren
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bezoek ook Antargaz abonnement.


Alle plaatsen in deze gemeente