Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Court-Saint-Etienne

Zonder problemen energie vergelijken in Court-Saint-Etienne? Middels de energievergelijker vind je moeiteloos alle beschikbare energie aanbieders. Voorbeelden zijn Watz & Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Court-Saint-Etienne het goedkoopste contract aanbiedt. Daarbij bekijk je op onze website praktische informatie over items zoals tarieven van energie * gas en de slimme meter. Bovendien geven wij handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Court-Saint-Etienne
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,432
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende providers bij elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Gemiddelde besparing van € 255,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Court-Saint-Etienne?

Wij zien enorm veel energieleveranciers in Court-Saint-Etienne. Dat loopt uiteen van Lampirus tot Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag tellen we ruim 30 aanbieders. Deze energieleveranciers gebruiken allen het stroom- en gas netwerk van Sedilec. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke gas & stroom bedrijven actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Court-Saint-Etienne is voor jouw verbruik? Geef gemakkelijk je persoonlijke gegevens in, vind de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, energie-organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Middels de vergelijkingstool check je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Court-Saint-Etienne, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Ook dat bieden wij. Dankzij selecties in de tool achterhaalt men gemakkelijk een overeenkomst dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Court-Saint-Etienne

 • Engie: Online energiesimulator
 • OCTA+: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Lampiris: Online prijs berekenen
 • MEGA: Handige website
 • Essent: Met handige energiesimulator
 • Eneco: Wekt groot deel elektriciteit zelf op
 • Luminus: Transparant en eerlijk
 • Elegant: Een passend contract voor elk huishouden
 • Watz: Goede klantenservice
 • Wase Wind: Online energiesimulator
 • Comfort Energy: Automatische levering
 • Poweo: Eigen termijnbedrag kiezen

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De condities van gas & stroom aanbieders en de onkosten kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er verschillende beheerders van het net diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder van elektra in Court-Saint-Etienne betreft Sedilec. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Court-Saint-Etienne valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Sedilec. Bij problemen in het netwerk lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Court-Saint-Etienne

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,432
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-court-saint-etienne

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Stap 1 is het invoeren van de basisinfo. Dat betreft het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Court-Saint-Etienne ligt dit gemiddeld op 1415 m3 en 3500 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Deze aspecten zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat dit dan open. Met betrekking tot prijszekerheid kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. Meestal loont het om elk jaar opnieuw een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je ziet nu een tabel met alle beschikbare energiebedrijven. Bij alle pakketten zoek jij info als type stroom/gas, type contract, de prijzen van gas en elektra in Court-Saint-Etienne, en de welkomstkorting. Selecteer de partij die past bij de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede kortingsactie gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van de onderneming. Bijvoorbeeld www.essent.be of natuurlijk www.poweo.be. De betreffende energiemaatschappij regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Court-Saint-Etienne


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €320 korting realiseren. Desalniettemin, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter lees je 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Praktische tip 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Bespaaradvies 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Bespaartip 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Tip 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Court-Saint-Etienne. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Alleen, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen overstappen, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij de modelovereenkomst. Meestal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En vaak ontvang je ook wel een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld is het principe: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Court-Saint-Etienne. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je alle jaren een hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans regelt jouw aanstaande organisatie de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en kies de beste partij. Bijv. Eneco, Lampiris of Ebem. Vervolgens neem je een besluit over de ingangsdatum (start levering). Je toekomstige organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Middels www.energiehunter.be achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.eni.com, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door voordelige prijzen en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Court-Saint-Etienne vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Court-Saint-Etienne en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Court-Saint-Etienne

Een aanzienlijk deel van de aanbieders leveren op dit moment groene stroom in Court-Saint-Etienne. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt nogal. Niet elk groene stroom label komt 100% groen tot stand. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief “groen” genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval de selectie “Groene stroom uit België”. Hier kan jij geschikte groene energieleveranciers in Court-Saint-Etienne vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Court-Saint-Etienne bestaan er tegenwoordig meerdere opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 1490. In deze plaats kan je steeds vaker relatief goedkoop meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om het eigen energieverbruik gaan beperken. In zo’n 25 jaar moet Waals Brabant energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Woning met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk ook Comfort Energy abonnement.