Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vollezele

Meteen energie vergelijken in Vollezele? Met behulp van www.energiehunter.be vergelijk je eenvoudig alle relevante aanbieders als o.a. Mega en Antargaz. Specificeer jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Vollezele de laagste prijs hanteert. Daarnaast tref je via de energievergelijker uitgebreide informatie over topics als energieproblemen en tips om jouw huis te verduurzamen. Ook vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Galmaarden
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,43
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende aanbieders onder elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Eenvoudig besparen tot wel € 405,00.

Snel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Vollezele?

Wij zien meer en meer energieleveranciers voorhanden in Vollezele. Dat loopt van Engie tot aan Comfort Energy, de keuze is enorm. Momenteel is het aanbod ongeveer 25 leveranciers. Deze gebruiken allen de leidingen van Pbe Vlaanderen. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas en stroom bedrijven in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vollezele is voor jouw verbruik? Vul direct de benodigde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: kijk ook naar service. Per slot van rekening verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Door gebruik te maken van onze tarievencheck bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Vollezele, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. Dankzij selecties in de tool achterhaalt men simpel en snel een energiecontract dat klopt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Vollezele

 • Engie: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • OCTA+: Gemakkelijke verhuisservice
 • Lampiris: Blog met handige bespaartips
 • MEGA: Alles beheren in de klantenzone
 • Essent: Eenvoudig verbruik inzien
 • Eneco: Online account
 • Luminus: Leverancier van klimaatneutrale aardgas
 • Elegant: Simpel en eenvoudig
 • Watz: Transparant en eerlijk
 • Wase Wind: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Comfort Energy: Energy+ Mazout
 • Poweo: Online prijs berekenen

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van aanbieders en de onkosten zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er veel netbeheerders werkzaam zijn. Elke beheerder verwerkt zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Vollezele heet Pbe Vlaanderen. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Galmaarden wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Inter-Energa. Bij een storing wordt dit door hen verholpen.

Kerngegevens Vollezele

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Galmaarden
 • Populair merk: Baxi
 • Aandeel duurzaam: 28,20%
 • Postcodegebied: 1570
 • Gem. mazout: 2520 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,43
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-vollezele

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Allereerste de basisinfo. Dit zijn het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Vollezele is dit gemiddeld zo’n 1500 m3 en nog eens 3325 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Omtrent contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Meestal is het verstandig om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een tabel met alle mogelijke maatschappijen en contracten. Van elk pakket check jij details over soort energie, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Vollezele, en nieuwe contracten bonus. Kies de maatschappij die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een relevante kortingsactie gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van het energiebedrijf. O.a. www.essent.be en www.elegant.be. Jouw aanstaande leverancier regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Vollezele


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €255 voordeel geven. Daarentegen, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter lees jij 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Bespaartip 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Advies 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Praktische tip 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Praktische tip 5: zet de verwarming een graadje lager

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Onze experts zeggen: probeer elke 12 maanden; overstappen in Vollezele. Zo ben je het voordeligst uit. Alleen, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men switchen van leverancier, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. Normaliter vinden deze wijzigingen plaats in januari en in juli. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En mogelijk wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt is de stelregel: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Vollezele. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Maar, bij een jaarcontract krijg jij elke 12 maanden een concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verwerkt jouw gekozen organisatie het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en selecteer een nieuwe energiemaatschappij. Zoals Eneco, Lampiris of natuurlijk Antargaz. Daarnaast kies je het moment waarop het contract ingaat. De nieuwe gas en stroom aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Aan de hand van www.energiehunter.be tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.engie.be, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Super simpel: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via lage kosten en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Vollezele vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Vollezele en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Vollezele

Een groot deel van de energieleveranciers leveren onderwijl groene stroom in Vollezele. Op dit front zijn er veel verschillen. De afkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet elk “groene stroom” label is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties echt helemaal groen zijn? Kies dan het filter “Groene Energie uit België”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Vollezele vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Galmaarden onderscheiden we meerdere initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 1570. In deze woonplaats kan je steeds vaker financieel aantrekkelijk meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet Vlaams Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bekijk details over Watz diensten.