Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bever

Op je gemak energie vergelijken in Bever? Middels onze website vind je overzichtelijk alle bekende bedrijven als bijv. Mega en Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Bever prijstechnisch het meest interessant is. Ook check je op deze pagina waardevolle info over thema’s als bijvoorbeeld energiegebruik in de regio en duurzame verwarmingsbronnen. Tevens geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Bever
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,436
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijenvergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 260,00.

Snel & simpel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Bever?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Bever. Van Poweo tot aan Comfort Energy, er zijn meer leveranciers dan ooit. In februari 2024 kan je kiezen uit om en nabij 35 energieleveranciers. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met het net van Intergem. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Achterhalen welke gas en stroom organisaties er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bever voor jou is? Vul gelijk de eigen gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Evenwel, energie-aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Is er gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Dankzij de energietarievenvergelijker achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Bever, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. D.m.v filteren in de tool ontdek jij gemakkelijk een product dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Bever

 • Engie: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • OCTA+: Altijd bereikbaar
 • Lampiris: Je steunt de Belgische economie
 • MEGA: Gemakkelijke verhuisservice
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: Reken jouw energiekoste online uit
 • Luminus: Reken jouw energiekoste online uit
 • Elegant: Contact via telefoon, mail en social media
 • Watz: Volledig Belgische onderneming
 • Wase Wind: Reken jouw energiekoste online uit
 • Comfort Energy: Online energiesimulator
 • Poweo: Overzichtelijke contracten

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen februari 2024)

De beschikbare producten gas en stroom organisaties en de tarieven verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere netbeheerders werkzaam zijn. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Bever betreft Intergem. De tarieven voor zo’n netbeheerder verschillen per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Bever is de netbeheerder van het gas Intergem. Bij problemen in het netwerk zullen zij dit afhandelen.

Stats & Facts Bever

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Bever
 • Populair merk: Fasto
 • Aandeel duurzaam: 0,228%
 • Hoofdpostcode: 1547
 • Gem. mazout: 1980 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,436
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-bever

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Onder andere samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Bever ligt dit gemiddeld op 1435 m3 en nog eens 3305 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Al deze zaken dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Wat betreft contractduur kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. Vaak is het een goed idee om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle interessante maatschappijen en contracten. Bij elk pakket bekijk je details zoals soort energie, looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Bever, en nieuwe klanten korting. Kies de maatschappij die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een goede prijsaanbieding gevonden? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de aanvraag-pagina van de aanbieder. Zoals www.lampiris.be + www.aspiravi.be. Jouw nieuwe energie-aanbieder regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Bever


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan tot wel €280 opleveren. Echter, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Via onze hunters check je vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Bezuinigtip 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Tip 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Praktische tip 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Bespaartip 5: kies voor een klokthermostaat

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Bever. Zodanig bespaar je het meeste geld. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen wisselen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen het modelcontract. Veelal kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Bever. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elk jaar deze zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, vaak verwerkt jouw betreffende energieleverancier dat alles netjes wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en kies de goedkoopste of meest populaire partij. Bijv. Luminus, Lampiris + Antargaz. Bij de volgende stap selecteer je wanneer het contract in moet gaan. De gekozen gas en stroom aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Via onze vergelijker ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.engie.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Dat gebeurd overal: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels lagere tarieven en intense welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Bever vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Bever en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Bever

Een groot deel van de maatschappijen ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Bever. Rondom dit thema is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene stroom” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in Bever vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Bever zien we diverse projectenmet een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 1547. In deze regio kan je steeds vaker relatief goedkoop meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Vlaams Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen installeren
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Zie ook de Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bezoek ook Engie afsluiten.