Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ruisbroek

Meteen energie vergelijken in Ruisbroek? Middels onze vergelijker tref je overzichtelijk alle beschikbare maatschappijen als o.a. Luminus en Antargaz. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Ruisbroek voor jou de beste prijs heeft. Tevens bekijk je via onze vergelijker waardevolle informatie over onderwerpen zoals verschillende aanbieders en handige bespaartips. Voorts verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sint-Pieters-Leeuw
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,433
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederEngie

Makkelijk vergelijken

 • Alle leverancierseenvoudig vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 260,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Ruisbroek?

Er zijn nogal wat energieleveranciers voorhanden in Ruisbroek. Dat loopt uiteen van Poweo tot en met Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit ogenblik tellen we ruim 25 bedrijven. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Iverlek. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Achterhalen welke gas en stroom aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ruisbroek is op dit moment? Voer direct de privé gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Maar, aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Door middel van de energietarievenvergelijker bekijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Ruisbroek, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Dankzij selecties in de energievergelijker checken jullie verrassend eenvoudig een energieproduct dat aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Ruisbroek

 • Engie: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • OCTA+: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Lampiris: Uitstekende klantenservice
 • MEGA: Waar loyale klanten worden beloond
 • Essent: Verstand van (duurzame) energie
 • Eneco: Transparante prijzen
 • Luminus: Verstand van (duurzame) energie
 • Elegant: Geen gedoe
 • Watz: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Wase Wind: Eigen windparken door hele land
 • Comfort Energy: Inzicht in energiegebruik
 • Poweo: Overzichtelijke contracten

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De condities van gas & stroom organisaties en de vergoedingen variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er diverse beheerders op deze markt werken. Elke beheerder hanteert weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Ruisbroek betreft Iverlek. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn niet overal hetzelfde. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Sint-Pieters-Leeuw is de netbeheerder van het gas Iverlek. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Ruisbroek

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,433
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-ruisbroek

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Dit zijn omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Vul energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Ruisbroek is het gemiddelde verbruik ong. 1515 m3 + 3340 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. Deze details hebben effect op de energiekosten.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Wat betreft contracttermijn heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Normaal is het een goed idee om jaarlijks een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle grote energiebedrijven. Van ieder contract zie je info over oorsprong energie (groen of grijs), contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Ruisbroek, en de overstapbonus. Selecteer de organisatie die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een mooie aanbieding gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van het energiebedrijf. Onder andere www.lampiris.be of natuurlijk www.aspiravi.be. Jouw aanstaande energie-aanbieder regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Ruisbroek


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €390 korting realiseren. Daarentegen, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Hierna tref je 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktische tip 1: een programmeerbare thermostaat
 • Bespaaradvies 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Bezuinigadvies 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Praktische tip 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Tip 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze experts vinden: ga elke jaar opnieuw overstappen in Ruisbroek. Zodoende ben je het voordeligst uit. Echter, doe dit wel op het juiste moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? In dat scenario kan iedereen switchen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Normaal kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Ruisbroek. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij jaarlijks deze concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk faciliteert jouw geselecteerde aanbieder het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de beste of voordeligste energieleverancier. Bijv. OCTA+, ENGIE + Antargaz. Daarnaast beslis je over het moment waarop het contract ingaat. Jullie nieuwe energie-organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Door gebruik te maken van energiehunter.be tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.elegant.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij voordelige tarieven en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Ruisbroek vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Ruisbroek en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Ruisbroek

De meeste maatschappijen ondersteunen inmiddels groene stroom in Ruisbroek. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De oorsprong van deze groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene energie” contract kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Ruisbroek vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Sint-Pieters-Leeuw zien we verscheidene projectenrondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 1601. In deze regio kan je wellicht financieel aantrekkelijk meedoen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Vlaams Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Elegant diensten.