Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Beersel

Op je gemak energie vergelijken in Beersel? Middels deze website vergelijk je overzichtelijk alle beschikbare energie aanbieders als o.a. OCTA+ en Belpower. Schets jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en check welke energieleverancier in Beersel prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien vergaar je op energiehunter.be bruikbare info over topics zoals energieaansluitingen en concrete energiebespaartips. Daarbij verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Beersel
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,443
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvenbij elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 225,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Beersel?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers actief in Beersel. Dat loopt uiteen van Poweo tot aan Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag moet je een keuze maken uit ruim 30 maatschappijen. Deze maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Iverlek. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Benieuwd welke bedrijven je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Beersel is in februari 2024? Vul moeiteloos jouw eigen gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, gas en stroom maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als een gasstoring, dan wil je dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Via de energietarievenvergelijker check je rap de goedkoopste energieleverancier van Beersel, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is geen probleem! D.m.v filteren in de vergelijkingstool zoek jij zonder problemen een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Beersel

 • Engie: Slimme Boxx thermostaat
 • OCTA+: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Lampiris: Iedereen slimmer verbruiken!
 • MEGA: Reken jouw energiekoste online uit
 • Essent: Alles beheren via de klantzone
 • Eneco: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Luminus: 5-sterrenservice
 • Elegant: Vlekkeloze service
 • Watz: Met praktische energie-bespaartips
 • Wase Wind: Een passend contract voor elk huishouden
 • Comfort Energy: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Poweo: Diverse looptijden

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen februari 2024)

De pakketten van gas & stroom bedrijven en de vergoedingen variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er verschillende netbeheerders diensten leveren. Iedere beheerder van het net hanteert weer andere tarieven voor transport. De netbeheerder van stroom in Beersel heet Iverlek. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Beersel valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Iverlek. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Kerngegevens Beersel

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Beersel
 • CV ketel: Pentec
 • Aandeel duurzaam: 0,235%
 • Postcode: 1650
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2050 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,443
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-beersel

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Beersel ligt dit gemiddeld op 1470 m3 en 3340 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. De data die je invult bepalen de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijsafspraken kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. In de regel is het slim om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle mogelijke aanbieders + contracten. Bij alle abonnementen vind je informatie m.b.t. type energie, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Beersel, en de overstapbonus. Selecteer de partij die past bij jouw wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geldige aanbieder tussen de resultaten? Klik op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de webpagina van de energiemaatschappij. Denk aan www.octaplus.be + www.eneco.be. De door jou gekozen energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Beersel


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan ruim €395 winst geven. Toch, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.be lees je 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Praktische tip 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Praktische tip 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Tip 4: spouwmuren isoleren.
 • Tip 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Beersel. Zo bespaar je het meeste geld. Alleen, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen overstappen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Normaal vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Bij dit type contract profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En daarnaast wordt je ook tegemoet gekomen met een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap geldt in beginsel: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Beersel. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je ieder jaar deze hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak verzorgt de aanstaande energie-aanbieder de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de voordeligste maatschappij. Bijv. Luminus, ENGIE en Trevion. Hierna kies je het moment waarop het contract ingaat. Jullie nieuwe energie-organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Middels de Energiehunter vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.elegant.be, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Geholpen door lage prijzen en intense welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Beersel vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Beersel en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Beersel

Veel aanbieders bieden onderwijl groene stroom in Beersel. Op dit front is onderling veel verschil te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer divers. Niet ieder groene stroom contract is daadwerkelijk groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onrechtmatig “groen” genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Neem dan zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Beersel vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Beersel bestaan er tegenwoordig steeds meer projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 1650. In deze omgeving kan je steeds vaker zeer betaalbaar meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet Vlaams Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk details over Lampirus afsluiten.


Alle plaatsen in deze gemeente