Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Dworp

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Dworp? Aan de hand van onze vergelijker ontdek je moeiteloos alle grote aanbieders zoals OCTA+ & Antargaz. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en vind uit welke energieleverancier in Dworp prijstechnisch het meest interessant is. Voorts check je via de energievergelijker belangrijke informatie over thema’s als verschillende aanbieders en tips om te besparen op energie. Voorts verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Beersel
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,437
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle organisaties naast elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Bespaar tot wel € 430,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Dworp?

Wij zien steeds meer energieleveranciers voorhanden in Dworp. Dat gaat van Antargaz tot en met Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 25 energieleveranciers. Deze bedrijven gebruiken allen de infrastructuur van Iverlek. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke gas & stroom leveranciers in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Dworp is in mei 2024? Voer snel jouw gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, gas & stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Kortom: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Middels onze energie check je direct de goedkoopste energieleverancier van Dworp, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! D.m.v de keuzevakjes in de energievergelijker vind je gemakkelijk een energie-abonnement dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Dworp

 • Engie: Waar loyale klanten worden beloond
 • OCTA+: Ook modelcontracten
 • Lampiris: Gemakkelijke verhuisservice
 • MEGA: Alles beheren in de klantenzone
 • Essent: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Eneco: Goede klantenservice
 • Luminus: Prettige klantendienst
 • Elegant: Meer dan 112.000 klanten
 • Watz: Ook flexibele prijzen
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: Uitstekende klantenservice
 • Poweo: Duidelijke website

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen mei 2024)

De producten van energiebedrijven en de onkosten wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er nogal wat beheerders van het net diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Dworp is Iverlek. De prijzen voor zo’n netbeheerder verschillen per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Beersel wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Iverlek. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten over Dworp

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Beersel
 • Populair merk: Ferroli
 • Groene stroom: 28,90%
 • Postcode: 1653
 • Gem. mazout: 2590 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,437
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-dworp

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Start met je contactgegevens. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Dworp gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1535 m3 en 3360 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. De genoemde zaken dragen bij aan de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Omtrent contracten kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Veelal loont het om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  Er volgt nu een overzicht met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Van alle pakketten vind jij voorwaarden m.b.t. herkomst van stroom en gas, abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Dworp, en de overstapbonus. Selecteer de leverancier die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geschikte kortingsactie gecheckt? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de bestelpagina van het bedrijf. Bijv. www.essent.be + www.zeno.be. Jouw nieuwe leverancier neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Dworp


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €300 besparen. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter vind jij 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Bespaaradvies 2: was op een lagere temperatuur.
 • Advies 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Bespaartip 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Bezuinigtip 5: profiteer van gratis daglicht

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten geven als tip: maak een sport van het overstappen in Dworp. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men switchen, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. In algemene zin kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Dworp. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je elke 12 maanden deze scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel faciliteert de geselecteerde energie-organisatie de opzegging van de actuele contracten door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem de voordeligste maatschappij. Bedrijven als Luminus, ENGIE of Aspiravi. Daarnaast kies je de ingangsdatum (start levering). De nieuwe maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Middels onze vergelijker bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.aspiravi.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Middels voordelige prijzen en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Dworp vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Dworp en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Dworp

De meeste bedrijven leveren vandaag de dag groene stroom in Dworp. Toch kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier van produceren van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk groene stroom label is ook echt duurzaam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem “groen” genoemd. 100% zeker weten dat maatschappijen een groene strategie voeren? Selecteer dan uiteraard voor “Groen uit NL”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Dworp vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Beersel onderscheiden we vele projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 1653. In deze woonplaats kan je wellicht zeer betaalbaar bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Vlaams Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de 5 nuttige energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk ook Essent vergelijken.