Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vlezenbeek

Zonder problemen energie vergelijken in Vlezenbeek? Geholpen door onze website achterhaal je gemakkelijk alle beschikbare bedrijven. Voorbeelden zijn Mega en Antargaz. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Vlezenbeek de beste deal heeft! Daarnaast check je op deze website praktische informatie over zaken zoals energiebelastingen en de slimme meter. Verder geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Sint-Pieters-Leeuw
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,434
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Eenvoudig vergelijken

 • Alle providers gemakkelijk vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Eenvoudig besparen tot wel € 255,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Vlezenbeek?

We zien best veel energieleveranciers beschikbaar in Vlezenbeek. Van Engie tot aanbieders zoals Comfort Energy, je ziet door de bomen het bos niet meer. In april 2024 zijn het zo’n 30 aanbieders. Deze aanbieders werken allemaal op basis van de leidingen van Iverlek. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Nieuwsgierig welke gas en stroom leveranciers mogelijk zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vlezenbeek is voor jouw verbruik? Vul hieronderde benodigde gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. D.m.v onze prijzencheck bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Vlezenbeek, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. Door gebruik te maken van de keuzevakjes in de energievergelijker detecteert men probleemloos een energie-abonnement dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Vlezenbeek

 • Engie: Denkt met jou mee over besparen
 • OCTA+: Altijd inzicht in het verbruik
 • Lampiris: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • MEGA: Grip op verbruik en de kosten
 • Essent: Goede klantenservice
 • Eneco: Verstand van zaken!
 • Luminus: Transparante prijzen
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Online meterstanden doorgeven
 • Wase Wind: Erkende coöperatieve venootschap
 • Comfort Energy: Ook flexibele prijzen
 • Poweo: Prima klantendienst

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas & stroom leveranciers en de tarieven variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er nogal wat beheerders van het net werkzaam zijn. Elke beheerder rekent weer aparte prijzen voor transport. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Vlezenbeek betreft Iverlek. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn weer anders per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Sint-Pieters-Leeuw wordt transport van het aardgas beheerd door Iverlek. Bij een storing dienen zij dit op te lossen.

Facts and figures Vlezenbeek

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,434
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-vlezenbeek

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met je contactgegevens. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. In Vlezenbeek is het gemiddelde verbruik ong. 1520 m3 en 3345 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je opwekt. Dit alles werken door in het energietarief.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Inzake contractduur heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Door de bank genomen is het slim om jaarlijks weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat daarna komt is een tabel met alle populaire energiebedrijven. Van alle contracten tref je info over type energie, type contract, de kostprijs van gas en elektra in Vlezenbeek, en de eventuele korting. Selecteer de partij die matcht met jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geschikte leverancier tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van de energieleverancier. Bijvoorbeeld www.octaplus.be en www.aspiravi.be. Jouw nieuwe energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Vlezenbeek


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €385 besparen. Toch, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Via onze hunters tref jij 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Bezuinigtip 2: de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat.
 • Bespaaradvies 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Praktische tip 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Bespaaradvies 5: kies voor een klokthermostaat

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Vlezenbeek. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, wisselen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Door de bank genomen worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En soms beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld werkt het zo: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Vlezenbeek. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desalniettemin, bij een jaarcontract ontvang jij jaarlijks zo’n zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans verzorgt de betreffende gas en stroom maatschappij het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en kies de voordeligste aanbieder. Denk aan Luminus, Lampiris en ook Belpower. Vervolgens bepaal je wanneer het contract in moet gaan. Jouw nieuwe energieleverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van www.energiehunter.be vind je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.comfortenergy.be, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Via lagere tarieven en flinke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Vlezenbeek vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Vlezenbeek en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Vlezenbeek

De meeste leveranciers ondersteunen op dit moment groene stroom in Vlezenbeek. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk “groene stroom” label is ook echt duurzaam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders een groen beleid hanteren? Gebruik dan een filter voor “Groene stroom uit België”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Vlezenbeek vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de streek van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw bestaan er vele acties binnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 1602. In deze regio kan je steeds vaker heel gunstig meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Vlaams Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen integreren
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Poweo diensten.