Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Linkebeek

Snel energie vergelijken in Linkebeek? Via energiehunter.be vergelijk je probleemloos alle relevante maatschappijen als o.a. Eneco & Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Linkebeek het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens check je via de Energiehunter waardevolle informatie over thema’s zoals gastarieven en de slimme meter. Daarnaast vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Linkebeek
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,441
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Bespaar tot wel € 435,00.

Snel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Linkebeek?

We zien erg veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Linkebeek. Dit varieert van Engie tot een speler als Comfort Energy, er zijn opties bij de vleet. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 20 bedrijven. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het netwerk van Iverlek. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context kan jij onze energiesimulator gebruiken. Bekijken welke aanbieders actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Linkebeek is in april 2024? Voer eenvoudig je persoonlijke gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en er is warm water in het hele huis. Toch, maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van een storing, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Via de energievergelijker vergelijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Linkebeek, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Door middel van keuzes in de tarievenvergelijker achterhalen jullie eenvoudig een overeenkomst dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Linkebeek

 • Engie: Verschillende termijnen
 • OCTA+: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Lampiris: Grip op verbruik en de kosten
 • MEGA: de duurzaam goedkopere energieleverancier
 • Essent: Transparante prijzen
 • Eneco: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Luminus: Gemakkelijke verhuisservice
 • Elegant: Transparante prijzen
 • Watz: Ook flexibele prijzen
 • Wase Wind: Een passend contract voor elk huishouden
 • Comfort Energy: Eenvoudig verbruik inzien
 • Poweo: Overzichtelijke contracten

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas & stroom maatschappijen en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er allerlei beheerders service verlenen. Elke beheerder wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor transport. De netbeheerder van het stroom in Linkebeek betreft Iverlek. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Linkebeek is de aardgas netbeheerder Iverlek. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Linkebeek

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Linkebeek
 • CV Merk: Oertli
 • Groene stroom: 0,233%
 • Hoofdpostcode: 1630
 • Mazout consumptie: 2030 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,441
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-linkebeek

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met je contactgegevens. Dit gaat over aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Linkebeek ligt dat gemiddeld op circa 1460 m3 en 3330 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. Deze factoren hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Wat betreft contracttermijn kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. Normaliter kan het uit om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle mogelijke leveranciers en contracten. Van alle abonnementen check jij voorwaarden aangaande soort stroom/gas, looptijd contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Linkebeek, en nieuwe klanten korting. Kies de maatschappij die overeenkomst met jouw eisen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een passende korting in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.lampiris.be of natuurlijk www.wasewind.be. De gekozen aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Linkebeek


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €340 besparen. Evenwel, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina vind je 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Tip 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Bezuinigadvies 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Tip 4: de gevels isoleren.
 • Praktische tip 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten vinden: regel jaarlijks het overstappen in Linkebeek. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde switchen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In zo’n geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Vaak wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En daarnaast ontvang je ook wel een aantrekkelijke bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Linkebeek. Bij een contract met een langere looptijd betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij 1 jarige contracten krijg je elke 12 maanden een persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak regelt jouw betreffende gas en stroom organisatie de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en ga voor een nieuwe energieaanbieder. Denk aan Eneco, Lampiris + Ecopower. Bij de volgende stap selecteer je de ingangsdatum (start levering). Jouw nieuwe energie-organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Via www.energiehunter.be tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.engie.be, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van voordelige prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Linkebeek vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Linkebeek en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Linkebeek

Veel leveranciers verschaffen inmiddels groene stroom in Linkebeek. Toch kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder groene energie contract draagt terecht die naam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties een groene strategie voeren? Selecteer dan uiteraard voor “Groen uit NL”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Linkebeek vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de streek van de gemeente Linkebeek zien we diverse initiatievenmet doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 1630. Als inwoner van deze plaats kan je in toenemende mate zeer betaalbaar participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet Vlaams Brabant de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen installeren
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Mega afsluiten.