Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Heikruis

Eenvoudig energie vergelijken in Heikruis? Door gebruik te maken van deze website achterhaal je probleemloos alle bekende energiebedrijven. Je kunt denken aan Eneco & Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Heikruis de scherpste prijs kan bieden. Verder bekijk je op onze website belangrijke info over zaken zoals leveranciers en tips om jouw huis te verduurzamen. Voorts verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Pepingen
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,44
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvenvergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Enorme besparingen tot wel € 265,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Heikruis?

We zien best veel energieleveranciers voorhanden in Heikruis. Van Lampirus tot aanbieders zoals Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 20 aanbieders. Deze aanbieders werken allemaal op basis van het netwerk van Pbe Vlaanderen. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke energieleveranciers er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Heikruis is voor jouw situatie? Geef eenvoudig jouw eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desalniettemin, organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als een gasstoring, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte zoekt elke Belg niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Geholpen door onze energie vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Heikruis, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. D.m.v filteren in de vergelijkingstool detecteert men moeiteloos een energieovereenkomst dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Heikruis

 • Engie: Eigen account
 • OCTA+: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Lampiris: Gemakkelijke verhuisservice
 • MEGA: Een score van 17/20 door Greenpeace
 • Essent: Uitstekende klantenservice
 • Eneco: Transparante prijzen
 • Luminus: Exclusieve aanbiedingen
 • Elegant: Een scherp tarief, passned bij jouw verbruik
 • Watz: Overzichtelijke contracten
 • Wase Wind: Levert 100% zuivere windstroom
 • Comfort Energy: Diverse looptijden
 • Poweo: Handige website

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van energie-aanbieders en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er diverse beheerders dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder heeft zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Heikruis betreft Pbe Vlaanderen. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn niet overal hetzelfde. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Pepingen valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Inter-Energa. Bij problemen in het netwerk dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Heikruis

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Pepingen
 • Populair merk: Nibe
 • Groene stroom: 29,20%
 • Hoofdpostcode: 1670
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2620 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,44
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-heikruis

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Heikruis is dat gemiddeld 1550 m3 en 3375 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. De data die je invult hebben effect op de energiekosten.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende contractduur zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. In algemene zin is het gunstiger om elke 12 maanden een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle grote maatschappijen en contracten. Bij ieder pakket achterhaal je informatie als oorsprong energie (groen of grijs), contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Heikruis, en de welkomstbonus. Selecteer de maatschappij die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Stap online over

  Een relevante aanbieding gespot? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de website van het energiebedrijf. Denk aan www.engie.be en www.elegant.be. De door jou gekozen energie-aanbieder regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Heikruis


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €285 rendement bieden. Evenwel, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina lees je 5 handige bespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Tip 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Praktisch advies 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Bezuinigadvies 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Bezuinigtip 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Praktisch advies 5: een teil gebruiken voor de afwas.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energiespecialisten adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Heikruis. Daarna is de besparing het grootst. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, overstappen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. In algemene zin worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En mogelijk ontvang je ook wel een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Heikruis. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Desondanks, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je ieder jaar een zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk faciliteert je betreffende leverancier de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en kies de goedkoopste of meest populaire leverancier. Bijvoorbeeld OCTA+, Lampiris of Ecopower. Daarna kies je de ingangsdatum (start levering). Jullie betreffende energiemaatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Via onze vergelijker achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.watz.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lage prijzen en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Heikruis vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Heikruis en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Heikruis

Bijna alle energiemaatschappijen faciliteren onderwijl groene stroom in Heikruis. Op dit front is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt nogal. Niet elk “groene energie” label is ook echt groen. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties een groen beleid hanteren? Selecteer dan zeker voor “100% groene stroom uit BE”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Heikruis vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Pepingen bestaan er tegenwoordig verscheidene initiatievenmet een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 1670. In deze plaats kan je in toenemende mate vrij voordelig participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Vlaams Brabant helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Huis met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En niet te vergeten: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk ook Luminus vergelijken.