Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Elingen

Gemakkelijk energie vergelijken in Elingen? Aan de hand van deze website vind je eenvoudig alle grote energieleveranciers als bijv. Watz en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Elingen voor jou de beste prijs heeft. Tevens vergaar je via de Energiehunter nuttige informatie informatie over items als energieproblemen en vaste of variabele tarieven. Daarnaast geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Pepingen
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,441
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire aanbieders bij elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Besparingen mogelijk tot wel € 485,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Elingen?

Er zijn meer en meer energieleveranciers actief in de regio Elingen. Dat loopt van Engie tot aanbieders zoals Comfort Energy, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Momenteel is het aanbod ongeveer 30 energie aanbieders. Deze aanbieders gebruiken allen de infrastructuur van Pbe Vlaanderen. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke aanbieders in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Elingen voor jou is? Voer moeiteloos de eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, gas en stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dit is heel snel te regelen. Middels de energievergelijker check je direct de goedkoopste energieleverancier van Elingen, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Aan de hand van filters in de Energiehunter checken jullie eenvoudig een energie-abonnement dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Elingen

 • Engie: Meer dan alleen een energiecontract
 • OCTA+: Met aantrekkelijke spaarmodule
 • Lampiris: Transparant en eerlijk
 • MEGA: Prettige klantendienst
 • Essent: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Eneco: Online inzicht in verbruik
 • Luminus: Alles beheren via de klantzone
 • Elegant: Vaste energieprijzen
 • Watz: Goede klantenservice
 • Wase Wind: Een open en eerlijke coöperatieve
 • Comfort Energy: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Poweo: Uitstekende klantenservice

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van energiemaatschappijen en de energiekosten verschillen per regio. De reden hiervan is dat er meerdere beheerders dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder hanteert weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Elingen betreft Pbe Vlaanderen. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn niet overal hetzelfde. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Pepingen wordt transport van het aardgas beheerd door Inter-Energa. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten en cijfers Elingen

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Pepingen
 • CV ketel: Oertli
 • Aandeel groen: 29,30%
 • Hoofdpostcode: 1671
 • Aantal mazout liters: 2630 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,441
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-elingen

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Elingen is dit gemiddeld zo’n 1555 m3 + 3380 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Deze factoren beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande prijszekerheid zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Normaliter loont het om eens in de 12 maanden weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  In de volgende stap vind je een tabel met alle erkende maatschappijen en contracten. Bij ieder pakket zie jij specificaties m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Elingen, en de welkomstkorting. Kies de partij die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige leverancier gevonden? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de aanbieder. Bijvoorbeeld www.luminus.be of www.comfortenergy.be. De door jou gekozen energie-partij regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Elingen


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €345 voordeel geven. Desondanks, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be vind je 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigtip 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Tip 2: was op een lagere temperatuur.
 • Praktisch advies 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Advies 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Praktische tip 5: switch van energiemaatschappij

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? Onze experts raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Elingen. Dan is de besparing het grootst. Let op, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je overstappen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens halfjaarlijkse indexaties. Meestal kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Elingen. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je elke 12 maanden een persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert de toekomstige organisatie dat alles netjes wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en kies de goedkoopste of meest populaire partij. Zoals Luminus, Lampiris en ook Energy People. Ook beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). De betreffende energieleverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van onze website bekijk je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.elegant.be, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij lage kosten en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Elingen vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Elingen en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Elingen

Tal van organisaties ondersteunen op dit moment groene stroom in Elingen. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De oorsprong van deze groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle groene stroom komt 100% groen tot stand. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan zeker weten “Groene stroom uit België”. Hier kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Elingen vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Pepingen bestaan er tegenwoordig nogal wat activiteiten binnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 1671. In de regio kan je meer en meer vrij voordelig deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Vlaams Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Het huis isoleren
 • Woning met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de Praktische energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bezoek ook Mega vergelijken.