Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Gooik

Snel energie vergelijken in Gooik? Via de Energiehunter ontdek je supersnel alle beschikbare leveranciers. Voorbeelden zijn OCTA+ en Lampirus. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en vind uit welke energieleverancier in Gooik het goedkoopste contract aanbiedt. Voorts bekijk je op energiehunter.be praktische informatie over thema’s als bijvoorbeeld energieaansluitingen en variabele of vaste tarieven. Daarnaast vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Gooik
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,450
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Supersnel vergelijken

 • Alle organisaties naast elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Enorme besparingen tot wel € 365,00.

Eenvoudig overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Gooik?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Gooik. Dit varieert van Poweo tot Ecopower, je ziet door de bomen het bos niet meer. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 30 organisaties. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Pbe Vlaanderen. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context biedt onze energiesimulator de oplossing. Achterhalen welke energie-organisaties je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gooik is in maart 2024? Geef hierna de eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, gas & stroom organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als een gasstoring, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Aan de hand van onze tarievencheck vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Gooik, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. D.m.v filteren in de vergelijkingstool bekijk jij probleemloos een overeenkomst dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Gooik

 • Engie: Totaalpakket met groene stroom en/of gas
 • OCTA+: OCTA + BeRelax
 • Lampiris: Online meterstanden doorgeven
 • MEGA: Snelle inschrijving, in minder dan 5 minuten
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: Verstand van zaken!
 • Luminus: Waar loyale klanten worden beloond
 • Elegant: Meerdere contracten
 • Watz: Jonge frisse Belgische energieleverancier
 • Wase Wind: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Comfort Energy: Transparant en eerlijk
 • Poweo: Eerlijk en transparant

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

De condities van bedrijven en de kosten zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er veel beheerders verbonden zijn. Iedere netbeheerder verwerkt weer andere onkosten voor logistiek. De netbeheerder van stroom in Gooik betreft Pbe Vlaanderen. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Gooik wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Inter-Energa. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten over Gooik

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Gooik
 • Populair merk: Bulex
 • Groene stroom: 0,242%
 • Postcode: 1755
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2120 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,450
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh

Plaatsen in deze regio

energie-vergelijken-gooik

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Gooik is het gemiddelde verbruik ong. 1505 m3 en 3375 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. Deze factoren beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Betreffende prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Vaak kan het uit om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle verkrijgbare energieleveranciers. Van alle contracten achterhaal je informatie met betrekking tot type stroom/gas, contractsduur, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Gooik, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de leverancier die overeenkomst met jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een passende aanbieder beschikbaar? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van de aanbieder. Denk aan www.energie2030.be of natuurlijk www.eneco.be. De door jou gekozen aanbieder zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Gooik


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €260 voordeel geven. Echter, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand bekijk jij vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Tip 1: nemen van led verlichting
 • Praktische tip 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Praktisch advies 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Bezuinigtip 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Advies 5: profiteer van gratis daglicht

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wanneer is een handig moment om over te stappen? De energiehunters raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Gooik. Op die manier bespaar je het meeste geld. Belangrijk, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, switchen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. In de regel wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En tevens krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap hanteren we: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Gooik. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij elk jaar zo’n dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken verzorgt jouw aanstaande energie-aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle aanbieders en selecteer een beschikbare energieleverancier. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE en Antargaz. Daarna kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw geselecteerde gas en stroom maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Via onze vergelijker vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.energypeople.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Via lagere tarieven en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Gooik vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Gooik en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Gooik

De meeste leveranciers bieden onderwijl groene stroom in Gooik. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer divers. Niet alle “groene stroom” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Kies dan het filter “Groene energie uit NL”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Gooik vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Gooik zijn er steeds meer stappen binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1755. In deze plaats kan je steeds vaker tegen een gunstig tarief participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Vlaams Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler plaatsen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bezoek ook Eneco overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente