Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Opwijk

Snel energie vergelijken in Opwijk? Aan de hand van energiehunter.be ontdek je overzichtelijk alle beschikbare bedrijven. Voorbeelden zijn Luminus en Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Opwijk de scherpste prijs kan bieden. Voorts tref je op deze website bruikbare info over items als het ideale overstapmoment en info over duurzame energie. Ook geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Opwijk
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,448
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende maatschappijenonder elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 495,00.

Snel & simpel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Opwijk?

Wij zien flink wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Opwijk. Van Lampirus tot aanbieders zoals Ecopower, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 20 providers. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Iverlek. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke gas & stroom bedrijven er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Opwijk is? Geef vlug de eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er stroom en gas storingen, dan wil je dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Aan de hand van onze energie achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Opwijk, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Aan de hand van selecties maken in de energievergelijker detecteert men zonder problemen een overeenkomst dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Opwijk

 • Engie: Meer dan alleen een energiecontract
 • OCTA+: Altijd inzicht in het verbruik
 • Lampiris: Je steunt de Belgische economie
 • MEGA: Met praktische energie-bespaartips
 • Essent: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Eneco: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Luminus: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Elegant: Exclusieve aanbiedingen
 • Watz: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Wase Wind: Sensibiliseren voor zuinig energiegebruik
 • Comfort Energy: Online account
 • Poweo: Gemakkelijk prijs berekenen

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van gas en stroom aanbieders en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er allerlei beheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent weer andere tarieven voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Opwijk heet Iverlek. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Opwijk is de aardgas netbeheerder Iverlek. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Opwijk

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Opwijk
 • CV ketel: ACV
 • Groene stroom: 0,24%
 • Postcodegebied: 1745
 • Verbruik Mazout: 2100 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,448
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-opwijk

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met de basisinfo. Onder andere samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Opwijk is dat gemiddeld 1495 m3 en 3365 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken dragen bij aan de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Aangaande contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. Normaliter is het slim om jaarlijks een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle interessante energieleveranciers. Van alle abonnementen check jij gegevens m.b.t. herkomst van stroom en gas, soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Opwijk, en de welkomstkorting. Selecteer de aanbieder die matcht met jouw budget.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire aanbieding gespot? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de leverancier. Zoals www.engie.be en ook www.belpower.be. De betreffende aanbieder zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Opwijk


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €395 winst geven. Daarentegen, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina profiteer je van 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Bespaartip 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Praktische tip 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Praktisch advies 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Bezuinigadvies 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? De energiehunters geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Opwijk. Zodoende ben je het voordeligst uit. Echter, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor einddatum contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen overstappen, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. In de regel vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En vaak is er sprake van een aantrekkelijke bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Opwijk. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Desalniettemin, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij ieder jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken faciliteert je aankomende energieleverancier het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de beste energiemaatschappij. Onder andere Eneco, ENGIE of natuurlijk ZENO. Bij de volgende stap bepaal je de ingangsdatum (start levering). Jouw gekozen leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Dankzij onze website check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.belpower.be, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Geholpen door goedkope prijzen en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Opwijk vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Opwijk en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Opwijk

Veel organisaties faciliteren op dit moment groene stroom in Opwijk. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt behoorlijk. Niet elk groene stroom label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Selecteer dan zeker voor “100% groene stroom uit BE”. Hier kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Opwijk vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Opwijk kennen we nogal wat acties rondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 1745. In deze buurt kan je wellicht financieel aantrekkelijk meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Vlaams Brabant helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen integreren
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Engie overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente