Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kester

Direct energie vergelijken in Kester? Geholpen door onze website ontdek je overzichtelijk alle beschikbare aanbieders. Je kunt denken aan Engie en Antargaz. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Kester de laagste prijs hanteert. Tevens check je op deze pagina bruikbare info over zaken als tarieven en vaste en variabele tarieven. Voorts verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Gooik
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,46
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote providers onder elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Enorme besparingen tot wel € 270,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Kester?

We zien een groot aantal energieleveranciers actief in de regio Kester. Dat gaat van Essent tot en met Mega, de keuze is reusachtig groot. Op dit ogenblik moet je een keuze maken uit ruim 25 energie aanbieders. Zij nuttigen stuk voor stuk het net van Pbe Vlaanderen. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Benieuwd welke organisaties tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kester is voor jouw verbruik? Voer gelijk jouw eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desondanks, gas en stroom organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Met behulp van onze tarievencheck vergelijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Kester, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v de keuzevakjes in de vergelijkingstool achterhalen jullie eenvoudig een energieovereenkomst dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Kester

 • Engie: Inzicht in energiegebruik
 • OCTA+: Goede klantenservice
 • Lampiris: Gemakkelijk prijs berekenen
 • MEGA: Prettige klantendienst
 • Essent: Online prijs berekenen
 • Eneco: Altijd scherpe acties
 • Luminus: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Elegant: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Watz: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Wase Wind: Exclusieve kortingen
 • Comfort Energy: Diverse looptijden
 • Poweo: Blog met handige bespaartips

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van gas en stroom bedrijven en de tarieven zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse beheerders van het net op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder rekent zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Kester is Pbe Vlaanderen. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Gooik is de huidige netbeheerder van het aardgas Inter-Energa. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Kester

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Gooik
 • Populair merk: Baxi
 • Aandeel groen: 31,20%
 • Hoofdpostcode: 1755
 • Aantal mazout liters: 2820 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,46
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-kester

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste de basisinformatie. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Kester is dat gemiddeld 1445 m3 & 3475 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Al deze zaken bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Aangaande prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Veelal kan het uit om ieder jaar een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle mogelijke energiebedrijven. Van elk contract lees jij informatie met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Kester, en de eventuele korting. Selecteer de maatschappij die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een goede aanbieder beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van de maatschappij. Onder andere www.engie.be of natuurlijk www.wasewind.be. De nieuwe energie-aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Kester


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €330 rendement bieden. Daarentegen, wat zijn de andere opties voor lagere maandlasten? Op deze pagina vind je 5 handige adviezen waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: isoleer CV-leidingen
 • Praktisch advies 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Bespaartip 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Praktisch advies 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Advies 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energie-experts raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Kester. Dan betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde overstappen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelcontracten. Gewoonlijk worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Bij een variabel contract is dus met name interessant als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En wellicht is er sprake van een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten hanteren we: contracten voor een langere periode zijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Kester. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je ieder jaar deze dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans verzorgt jouw geselecteerde energie-aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en selecteer de beste of voordeligste partij. Bedrijven als OCTA+, ENGIE of Energy People. Tevens selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw toekomstige aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van onze vergelijker ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.engie.be, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van lage prijzen en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Kester vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Kester en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Kester

Een groot deel van de leveranciers faciliteren vandaag de dag groene stroom in Kester. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder “groene energie” contract is daadwerkelijk groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Kies dan uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Kester vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Gooik zijn er meerdere opdrachten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 1755. In deze regio kan je vaak tegen een aantrekkelijke prijs meedoen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Vlaams Brabant helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Installeren van zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze Vijf praktische bespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Engie prijzen.