Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Kwintens-Lennik

Snel energie vergelijken in Sint-Kwintens-Lennik? Met behulp van de energievergelijker achterhaal je eenvoudig alle verkrijgbare bedrijven als bijvoorbeeld Luminus & Poweo. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en check welke energieleverancier in Sint-Kwintens-Lennik de beste deal heeft! Bovendien verzamel je via onze vergelijker praktische informatie over items als verschillende gasregio’s en salderen. Voorts komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Lennik
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,458
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Besparing loopt op tot € 300,00.

Zonder problemen overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Sint-Kwintens-Lennik?

We zien erg veel energieleveranciers actief in Sint-Kwintens-Lennik. Dat gaat van Eneco tot aan Watz, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 20 organisaties. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van het net van Iverlek. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke gas en stroom leveranciers in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Kwintens-Lennik voor jou is? Voer hierna jouw gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daartegenover, energie-aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Is er een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: kijk ook naar service. Onderaan de streep verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Via onze energie check je vlug de goedkoopste energieleverancier van Sint-Kwintens-Lennik, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. Dankzij selecties in de energievergelijker ontdek je zonder problemen een abonnement dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Sint-Kwintens-Lennik

 • Engie: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • OCTA+: Blog met handige bespaartips
 • Lampiris: Een passend contract voor elk huishouden
 • MEGA: Online meterstanden doorgeven
 • Essent: Alles beheren via de klantzone
 • Eneco: Verstand van (duurzame) energie
 • Luminus: Online meterstanden doorgeven
 • Elegant: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Watz: Altijd scherpe acties
 • Wase Wind: Samen Wase Wind Oogsten
 • Comfort Energy: Eigen account
 • Poweo: Positieve energie

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen mei 2024)

De voorwaarden van gas & stroom aanbieders en de energiekosten wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er veel beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Sint-Kwintens-Lennik betreft Iverlek. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn weer anders per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Lennik wordt transport van het aardgas beheerd door Iverlek. Bij problemen in het netwerk kan je bij hen terecht voor vragen.

Cijfers en feiten Sint-Kwintens-Lennik

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Lennik
 • CV ketel: Agpo
 • Groene stroom: 31,00%
 • Centrale postcode: 1750
 • Mazout verbruik: 2800 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,458
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-sint-kwintens-lennik

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk de standaard informatie. Dit gaat over grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Sint-Kwintens-Lennik ligt dit gemiddeld op 1435 m3 plus 3465 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles hebben effect op het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Omtrent contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een variabel contract. Doorgaans is het gunstiger om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle interessante leveranciers en contracten. Van alle contracten bekijk je info aangaande oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Sint-Kwintens-Lennik, en de welkomstbonus. Kies de aanbieder die rijmt met de opgegeven wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire aanbieder gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van het bedrijf. Onder andere www.octaplus.be en www.eni.com. De nieuwe energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Sint-Kwintens-Lennik


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan meer dan €370 winst geven. Desalniettemin, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna tref jij 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Bezuinigtip 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Praktische tip 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Praktische tip 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Praktisch advies 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts zeggen altijd: regel jaarlijks het overstappen in Sint-Kwintens-Lennik. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, wisselen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. Dikwijls worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is hoeveel je gaat betalen. En vaak ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld hanteren we: langlopende contracten zijn prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Sint-Kwintens-Lennik. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten ontvang jij alle jaren deze scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak verzorgt de toekomstige gas en stroom leverancier het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en selecteer de goedkoopste of meest populaire partij. Denk aan Eneco, ENGIE of Comfort Energy. Daarna kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie nieuwe aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Via energiehunter.be bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.essent.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels lagere tarieven en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Sint-Kwintens-Lennik vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Sint-Kwintens-Lennik en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Sint-Kwintens-Lennik

De meeste organisaties ondersteunen op dit moment groene stroom in Sint-Kwintens-Lennik. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet elk groene stroom label heeft ook echt een groene oorsprong. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan uiteraard voor “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Sint-Kwintens-Lennik vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Lennik zien we vele activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 1750. In deze plaats kan je steeds vaker heel gunstig participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. In zo’n 25 jaar moet Vlaams Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Installeren van zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk info van Poweo duurzame energie.