Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Relegem

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Relegem? Middels de energievergelijker doorzoek je snel en simpel alle verkrijgbare leveranciers als Eneco en Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Relegem de beste deal heeft! Daarnaast tref je via de Energiehunter nuttige info info over thema’s als o.a. verbruik in de regio en duurzame verwarmingsbronnen. Tevens vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Asse
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,452
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bedrijven naast elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 440,00.

Probleemloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Relegem?

Wij zien flink wat energieleveranciers voorhanden in Relegem. Dat loopt uiteen van Lampirus tot en met Ecopower, er zijn meer leveranciers dan ooit. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 35 leveranciers. Deze energieleveranciers werken allemaal op basis van het gas- en elektra netwerk van Iverlek. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke gas & stroom bedrijven in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Relegem is op dit moment? Geef direct jouw eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, gas en stroom bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Alles bij elkaar genomen wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Geholpen door de energievergelijker achterhaal je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Relegem, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. Middels keuzes in de vergelijkingstool detecteer jij zonder problemen een abonnement dat rijmt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Relegem

 • Engie: Contact via telefoon, mail en social media
 • OCTA+: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Lampiris: Goed bereikbare klantendienst
 • MEGA: Ook flexibele prijzen
 • Essent: Waar loyale klanten worden beloond
 • Eneco: Online grip op je kosten
 • Luminus: Exclusieve kortingen
 • Elegant: Online account
 • Watz: Jonge frisse Belgische energieleverancier
 • Wase Wind: Exclusieve kortingen
 • Comfort Energy: Online facturen bekijken
 • Poweo: Online grip op je kosten

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De producten van organisaties en de prijzen kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende netbeheerders verbonden zijn. Iedere beheerder van het net heeft zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Relegem heet Iverlek. De prijzen van het netbeheerder verschillen per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Asse valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Iverlek. Bij problemen in het netwerk dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Relegem

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Asse
 • CV Merk: Elco
 • Groene stroom: 30,40%
 • Centrale postcode: 1731
 • Mazout: 2740 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,452
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-relegem

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Onder andere grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Relegem ligt dat gemiddeld op circa 1405 m3 & 3435 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande abonnementen kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. Door de bank genomen is het gunstiger om ieder jaar een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je gaat nu door naar een overzicht met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Bij ieder pakket zie jij informatie met betrekking tot herkomst van stroom en gas, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Relegem, en nieuwe klanten korting. Selecteer de leverancier die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een mooie leverancier in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de webpagina van de energie-onderneming. Denk aan www.engie.be en ook www.eni.com. Jouw toekomstige maatschappij regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Relegem


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €280 bonus betekenen. Evenwel, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Onderstaand bieden wij 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigadvies 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Praktische tip 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Tip 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Bespaartip 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Advies 5: repareer je kraan als deze lekt.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer moet ik overstappen? Onze specialisten zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Relegem. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen wisselen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. In algemene zin wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En mogelijk beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Relegem. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten ontvang je ieder jaar deze zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak verzorgt de toekomstige gas en stroom leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en ga voor een nieuwe maatschappij. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE en Comfort Energy. Daarna selecteer je wanneer het contract in moet gaan. De toekomstige gas en stroom organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Dankzij energiehunter.be vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.comfortenergy.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van lage prijzen en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Relegem vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Relegem en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Relegem

De meeste energie aanbieders ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Relegem. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De oorsprong van deze groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene energie contract draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan uiteraard voor “Groen uit NL”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Relegem vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Voor inwoners van de gemeente Asse zien we nogal wat plannen met een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 1731. In deze woonplaats kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet Vlaams Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen integreren
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Luminus duurzame energie.