Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lennik

Snel online energie vergelijken in Lennik? Met behulp van onze vergelijker check je moeiteloos alle relevante maatschappijen als o.a. Mega & Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Lennik de beste deal heeft! Ook vind je op deze website handige info over zaken zoals gastarieven en vaste en variabele tarieven. Bovendien komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Lennik
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,449
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende bedrijven gemakkelijk vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Besparingen mogelijk tot wel € 235,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Lennik?

We zien flink wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Lennik. Dit loopt van Engie tot een speler als Ecopower, je ziet door de bomen het bos niet meer. In maart 2024 kan je kiezen uit om en nabij 20 providers. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk het gas- en elektra netwerk van Iverlek. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Nieuwsgierig welke gas & stroom aanbieders er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lennik is die past bij jouw verbruik? Vul eenvoudig je persoonlijke gegevens in, vind de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, gas & stroom aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van een storing, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Oftewel: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Aan de hand van onze energie tref je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Lennik, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dat is geen probleem! Via filteren in de Energiehunter vind jij zonder problemen een energieproduct dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Lennik

 • Engie: Online grip op je kosten
 • OCTA+: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Lampiris: Eerlijk en transparant
 • MEGA: Overzichtelijke contracten
 • Essent: Waar loyale klanten worden beloond
 • Eneco: Ook flexibele prijzen
 • Luminus: Alles beheren via de klantzone
 • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Watz: Contact via telefoon, mail en social media
 • Wase Wind: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Inzicht in energiegebruik
 • Poweo: Online prijs berekenen

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van gas en stroom leveranciers en de kosten zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er veel netbeheerders service verlenen. Iedere netbeheerder hanteert eigen prijsstellingen voor transport. De netbeheerder van het stroom in Lennik betreft Iverlek. De tarieven van het netbeheerder wisselen per postcodegebied. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Lennik wordt transport van het aardgas beheerd door Iverlek. Bij problemen met het gas wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Lennik

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Lennik
 • CV Merk: Atag
 • Groene energie: 0,241%
 • Postcode: 1750
 • Mazout verbruik: 2110 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,449
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-lennik

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk de basisinformatie. Dat betreft het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Lennik ligt dat gemiddeld op circa 1500 m3 en 3370 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. Dit alles werken door in de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contracttermijn kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Meestal is het slim om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je ziet nu de totaallijst met alle populaire energieleveranciers. Bij elk abonnement bekijk je gegevens als soort energie, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Lennik, en de overstapbonus. Selecteer de maatschappij die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een mooie prijsaanbieding beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de webpagina van de maatschappij. Zoals www.engie.be of natuurlijk www.aspiravi.be. De betreffende energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Zo ben je zeker van gas en stroom in Lennik


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €320 besparen. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder bekijk jij 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Bespaartip 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Bezuinigtip 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Bespaaradvies 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Bezuinigadvies 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Lennik. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je switchen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. In de regel wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En als je geluk hebt wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In energieland is de stelregel: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Lennik. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je elke 12 maanden zo’n zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk faciliteert de toekomstige energie-aanbieder het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en kies de goedkoopste of meest populaire leverancier. Bijv. OCTA+, Essent en Watz. Daarnaast kies je de startdatum van het abonnement. Jullie betreffende gas en stroom maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van onze website achterhaal je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.luminus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Lennik vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Lennik en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Lennik

Een groot deel van de maatschappijen bieden onderwijl groene stroom in Lennik. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt nogal. Niet ieder groene stroom contract komt 100% groen tot stand. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor de optie “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Lennik vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In en rondom de gemeente Lennik zien we steeds meer activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 1750. In deze buurt kan je wellicht heel gunstig meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Vlaams Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Installeren van een zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Essent overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente