Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Zellik

Snel online energie vergelijken in Zellik? Door gebruik te maken van deze website ontdek je snel en simpel alle grote leveranciers. Voorbeelden zijn Essent en Antargaz. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en vind uit welke energieleverancier in Zellik de scherpste prijs kan bieden. Voorts tref je via de Energiehunter waardevolle info over zaken als bijv. de netbeheerder en vaste en variabele tarieven. Daarnaast komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Asse
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,453
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvenbij elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 475,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Zellik?

Wij zien erg veel energieleveranciers actief in Zellik. Van Poweo tot een speler als Comfort Energy, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Momenteel kun je kiezen uit circa 20 energie aanbieders. Deze maatschappijen lopen allemaal via de leidingen van Iverlek. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario moet je zeker de energiesimulator proberen. Ontdekken welke energiebedrijven actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zellik is? Voer hierna de gevraagde gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, gas en stroom bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Aan de hand van onze prijzencheck ontdek je vlug de goedkoopste energieleverancier van Zellik, voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van selecties in de energievergelijker vind jij eenvoudig een abonnement dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Zellik

 • Engie: Melding bij lek en verspilling
 • OCTA+: Een persoonlijke aanpak
 • Lampiris: Online grip op je kosten
 • MEGA: Goede klantenservice
 • Essent: Altijd bereikbaar
 • Eneco: Altijd scherpe acties
 • Luminus: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Elegant: Verschillende termijnen
 • Watz: Waar loyale klanten worden beloond
 • Wase Wind: Eerlijk en transparant
 • Comfort Energy: Exclusieve kortingen
 • Poweo: Gemakkelijk prijs berekenen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen juni 2024)

De condities van energieleveranciers en de onkosten zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel netbeheerders op deze markt werken. Elke beheerder rekent weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Zellik is Iverlek. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn weer anders per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Asse valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Iverlek. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Zellik

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Asse
 • Populaire CV: Junkers
 • Aandeel groen: 30,50%
 • Postcodegebied: 1731
 • Gem. mazout: 2750 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,453
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-zellik

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Situatieschets

  Start met je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Zellik is dit gemiddeld zo’n 1410 m3 & 3440 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. Deze factoren werken door in de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Rondom looptijd heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. Normaal is het een goed idee om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  In de volgende stap vind je een lijst met alle interessante energieleveranciers. Van elk abonnement lees jij informatie aangaande soort stroom/gas, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Zellik, en nieuwe klanten korting. Selecteer de organisatie die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een passende prijsaanbieding gecheckt? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van de energiemaatschappij. Denk aan www.octaplus.be of natuurlijk www.zeno.be. De betreffende aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Zellik


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €280 besparen. Echter, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.be check je 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaartip 1: kouder douchen
 • Praktisch advies 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Bespaaradvies 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Bespaartip 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Bezuinigadvies 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? De energiehunters zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Zellik. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Toch, doe dit wel op het juiste moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat scenario kan iedereen switchen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een contract voor meerdere jaren of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. Gewoonlijk kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En misschien krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt is de stelregel: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Zellik. Ga je voor een meerjarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij ieder jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard verwerkt de toekomstige energie-aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de beste of voordeligste energieaanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE of natuurlijk Energie 2030. Hierna bepaal je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw gekozen gas en stroom aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Geholpen door onze vergelijker bekijk je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.belpower.be, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via voordelige prijzen en flinke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Zellik vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Zellik en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Zellik

Het gros van de maatschappijen faciliteren onderhand groene stroom in Zellik. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt varieert per leverancier. Niet elk groene stroom label komt 100% groen tot stand. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Kies dan het filter “Groene Energie uit België”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Zellik vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In en rondom de gemeente Asse zien we nogal wat plannen met doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 1731. Als inwoner van deze plaats kan je in toenemende mate relatief goedkoop meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Vlaams Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler plaatsen
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de Praktische energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Mega duurzame energie.