Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Leerbeek

Direct energie vergelijken in Leerbeek? Middels www.energiehunter.be tref je overzichtelijk alle erkende energieleveranciers als o.a. Eneco en Antargaz. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Leerbeek de laagste prijs biedt. Bovendien vind je op deze website waardevolle info over thema’s als bijvoorbeeld tarieven van energie * gas en info over een energieneutrale woning. Bovendien geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Gooik
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,361
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederEngie

Supersnel vergelijken

 • Alle grote maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Eenvoudig besparen tot wel € 340,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Leerbeek?

Er zijn steeds meer energieleveranciers actief in de regio Leerbeek. Van Antargaz tot en met OCTA+, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 30 leveranciers. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op het net van Pbe Vlaanderen. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke energie-aanbieders er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Leerbeek voor jou is? Voer snel jouw eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desondanks, energiebedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Met behulp van onze prijzencheck ontdek je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Leerbeek, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Ook dat bieden wij. Aan de hand van filteren in de vergelijkingstool ontdek je moeiteloos een overeenkomst dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Leerbeek

 • Engie: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • OCTA+: Eenvoudig verbruik inzien
 • Lampiris: Met handige energiesimulator
 • MEGA: Reken jouw energiekoste online uit
 • Essent: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Eneco: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Luminus: Diverse looptijden
 • Elegant: Geen administratieve rompslomp
 • Watz: Eerlijk en transparant
 • Wase Wind: Ook met zonnepanelen
 • Comfort Energy: Alles beheren via de klantzone
 • Poweo: Zelf termijnbedrag wijzigen

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas en stroom aanbieders en de kosten wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere netbeheerders verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt weer zijn eigen prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Leerbeek betreft Pbe Vlaanderen. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Gooik is de huidige netbeheerder van het aardgas Inter-Energa. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten over Leerbeek

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Gooik
 • CV Merk: Benraad
 • Aandeel groen: 31,30%
 • Centrale postcode: 1755
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2830 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,361
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-leerbeek

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Situatieschets

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Dit zijn grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Leerbeek is het gemiddelde verbruik ong. 1450 m3 en 3480 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. Deze details werken door in jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Omtrent prijs zekerheden kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Vaak is het slim om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Er volgt nu een opsomming met alle beschikbare aanbieders van energie. Bij alle pakketten vind je data aangaande herkomst van stroom en gas, contractsduur, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Leerbeek, en nieuwe klanten korting. Selecteer de aanbieder die klopt met jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een geldige actie gespot? Klik op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van de aanbieder. Zoals www.engie.be of natuurlijk www.aspiravi.be. Jouw toekomstige energie-aanbieder zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Leerbeek


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €255 korting realiseren. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters check jij 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Bespaaradvies 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Bespaaradvies 3: sloffen dragen in huis.
 • Bespaaradvies 4: geen open haard gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? Wij van energiehunter.be zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Leerbeek. Op die manier betaal je het minst voor je energie. Let op, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men overstappen, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen het modelcontract. Veelal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En eventueel is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie hanteren we: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Leerbeek. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Toch, bij 1 jarige contracten ontvang je alle jaren zo’n scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw geselecteerde gas en stroom leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en neem de beste of voordeligste maatschappij. Onder andere Eneco, Lampiris en ook Aspiravi. Bij de volgende stap selecteer je de ingangsdatum van het contract. Je aankomende maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door www.energiehunter.be ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.eni.com, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels voordelige prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Leerbeek vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Leerbeek en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Leerbeek

Het gros van de aanbieders bieden momenteel groene stroom in Leerbeek. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet elk “groene energie” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval een filter voor “Groen uit België”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Leerbeek vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In het leefgebied van de gemeente Gooik onderscheiden we diverse plannen met een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 1755. In deze plaats kan je wellicht extra voordelig deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Vlaams Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Woning met zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk ook Essent prijzen.