Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Roosdaal

Direct energie vergelijken in Roosdaal? Middels onze vergelijker doorzoek je gemakkelijk alle grote energieleveranciers als bijv. Engie & Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Roosdaal voor jou de beste prijs heeft. Bovendien tref je via onze vergelijker nuttige info info over thema’s als leveranciers en info over het gasvrij maken van jouw woning. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Roosdaal
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,451
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende organisaties onder elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 320,00.

Eenvoudig overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Roosdaal?

Er zijn nogal wat energieleveranciers actief in de regio Roosdaal. Dat gaat van Lampirus tot Ecopower, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag is het aanbod ongeveer 25 energieleveranciers. Deze leveranciers werken allemaal op basis van het gas- en elektra netwerk van Iverlek. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Weten welke gas & stroom organisaties in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Roosdaal is op dit moment? Vul hierna de privé gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desalniettemin, organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat er snel een monteur komt. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Dankzij onze energie ontdek je vlug de goedkoopste energieleverancier van Roosdaal, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van filteren in de vergelijkingstool detecteert men probleemloos een overeenkomst dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Roosdaal

 • Engie: Ook flexibele prijzen
 • OCTA+: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Lampiris: Producten en diensten voor een beter energiebeheer
 • MEGA: Eenvoudig verbruik inzien
 • Essent: Denkt met jou mee over besparen
 • Eneco: Goed bereikbare klantendienst
 • Luminus: 161 windturbines, 7 waterkrachtcentrales en 2 thermische centrales
 • Elegant: Verstand van zaken!
 • Watz: Ook flexibele prijzen
 • Wase Wind: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Comfort Energy: Eerlijk en transparant
 • Poweo: Uitstekende klantenservice

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen februari 2024)

De condities van aanbieders en de kosten kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere beheerders van het net diensten leveren. Elke beheerder gebruikt weer andere onkosten voor transport. De netbeheerder van het stroom in Roosdaal heet Iverlek. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Roosdaal wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Iverlek. Bij een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Roosdaal

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Roosdaal
 • Populair merk: De Dietrich
 • Aandeel duurzaam: 0,243%
 • Centrale postcode: 1760
 • Verbruik Mazout: 2130 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,451
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh

Steden in deze regio

energie-vergelijken-roosdaal

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Situatieschets

  Begin met je huis en woningdetails. Dit zijn het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de omgeving Roosdaal bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1510 m3 + 3380 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. Dit alles beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Aangaande prijs zekerheden zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. In algemene zin is het een goed idee om jaarlijks een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je ziet nu een tabel met alle verkrijgbare energiebedrijven. Bij ieder pakket bekijk jij data zoals herkomst energie, duur van het contract, de kostprijs van gas en elektra in Roosdaal, en de eventuele korting. Selecteer de organisatie die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een mooie prijsaanbieding tegengekomen? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van het energiebedrijf. Bijv. www.octaplus.be of www.poweo.be. De door jou gekozen energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Roosdaal


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan soms wel €360 korting realiseren. Toch, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter bekijk je 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Praktische tip 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Bezuinigadvies 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Tip 4: de gordijnen dicht doen.
 • Bezuinigtip 5: neem een energiezuinige airco

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers vinden: regel jaarlijks het overstappen in Roosdaal. Dan ben je het voordeligst uit. Echter, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men wisselen van maatschappij, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij de modelovereenkomst. Vaak worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En eventueel beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Roosdaal. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij alle jaren een persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, in de regel faciliteert je nieuwe gas en stroom aanbieder het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de voordeligste energiemaatschappij. Onder andere OCTA+, ENGIE en ook Poweo. Bij de volgende stap kies je de ingangsdatum van het contract. Je betreffende gas en stroom aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels onze website achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.eneco.be, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Roosdaal vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Roosdaal en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Roosdaal

Veel organisaties verschaffen momenteel groene stroom in Roosdaal. Echter zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom wisselt nogal. Niet alle “groene energie” is ook echt groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat leveranciers een groen beleid hanteren? Selecteer dan het filter “Groene stroom uit België”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Roosdaal vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In en rondom de gemeente Roosdaal zien we nogal wat activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 1760. In deze regio kan je vaak financieel aantrekkelijk meedoen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Vlaams Brabant energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over OCTA+ overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente